„НАТО е регионален съюз, чиято дейност е съсредоточена в Северна

...
„НАТО е регионален съюз, чиято дейност е съсредоточена в Северна
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди, че сътрудничеството между Русия и Пекин може да засегне НАТО

„ НАТО е районен съюз, чиято активност е съсредоточена в Северна Америка и Европа. Но Алиансът би трябвало да се оправя с световни закани “, сподели той.

„ По-рано съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Цзинпин направиха взаимно изказване, в което разкритикуваха нашата политика на отворени порти. Фактът, че Москва и Пекин работят в тясно съдействие, носи след себе си последици за нашата сигурност “, съобщи Столтенберг.

Посещението на съветския президент Владимир Путин в Пекин и диалозите му с китайския президент Си Цзинпин на 4 февруари бяха отдадени на по-нататъшното развиване и подсилване на двустранните връзки, както и на координацията на дейностите на интернационалната сцена и създаването на взаимни подходи към настоящите проблеми и провокации пред световната сигурност. В края на срещата, траяла повече от два часа и половина, двамата водачи одобриха взаимно изказване, в което означиха, че другарството сред Русия и Китай „ няма граници “ и че в съдействието им „ няма неразрешени зони “. В документа се акцентира, че Москва и Пекин се опълчват на по-нататъшното разширение на НАТО и приканват Алианса да се откаже от методите си от епохата на Студената война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР