Натискът върху здравната система е изключително голям. Особено в София.

...
Натискът върху здравната система е изключително голям. Особено в София.
Коментари Харесай

Здравният министър: На всеки 40 секунди в София е имало повикване за линейка

" Натискът върху здравната система е извънредно огромен. Особено в София. В столицата е имало над 550 повиквания за последното денонощие. 40 коли са обслужвали целия град. На всеки 40 секунди е имало повикване ", съобщи здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов тази заран пред Нова телевизия.

" Лекарите следват строги логаритми и медицински обстоятелства, с цел да закарат някого до болница. Около 200 от случаите са били Коронавирус и не всички са били за болнично лекуване ", акцентира той, откакто последните данни демонстрираха нови над 3000 инфектирани в страната и черен връх - повече от 100 умряли за денонощие.

По думите му медицинският личен състав не доближава на всички места - освен в България.

" Достъпът до здравна помощ е друг от съществуването на кревати. Той значи да стигнеш до доктор, да получиш помощ. Проблемът е един единствен - неналичието на лекари и сестри. Той съществува от десетилетия ", акцентира министърът.

" Най-важното е хората да бъдат рационални - да съблюдават написаните ограничения. Да не се срещат с хора на огромни групи. За да пречупим гръбнака на тази пандемия, би трябвало да подходим с разсъдък ", прикани професор Ангелов.

И акцентира:

" Най-важното което би трябвало да кажем от числата за през днешния ден е че имаме 875 излекувани. За последните седмици има хиляди излекувани ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР