Натискът върху руските медии в чужбина е неприемлив. Това обяви

...
Натискът върху руските медии в чужбина е неприемлив. Това обяви
Коментари Харесай

Путин: Натискът над руските медии в чужбина е неприемлив

Натискът върху съветските медии в чужбина е недопустим . Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от локални медии и Ройтерс.

Песков разясни, че съветският водач Владимир Путин е провел среща със Съвета за сигурност на Русия и на нея са стигнали до заключението, че има недопустим напън върху съветските медии в чужбина . Путин е подчертал, че този напън е изключително осезателен напоследък.

" Беше очебийно, че сходен напън върху съветските медии е недопустим ", посочи Песков пред публицисти. Говорителят не уточни съответни страни, които оказват напън.

По-рано тази седмица външното министерство на Русия упрекна Вашингтон, че притиска RT и предизвести, че ще предприеме ответни ограничения.

Правосъдното министерство на Съединени американски щати е поискало чиновници на RT да се записват като задгранични сътрудници или ще им бъде лимитирана работата в Съединени американски щати.

В същото време съветският телекомуникационен регулатор упрекна американския ефирен канал CNN International, че нарушава съветските закони. Регулаторът добави, че е привикал представители на малкия екран по отношение на казуса.

Нарушенията са свързани с лиценза за лъчение на малкия екран.

От Роскомнадзор разясниха, че ще продължат " редовно да наблюдават " задграничните медии на съветска територия.

Запитан дали дейностите на регулатора са политически стимулирани, ръководителят Александър Жаров изтъкнал пред Интерфакс: " Не работя в политическа организация. Работя в регулатор ".

Вчера представителят на съветското външно министерство Мария Захарова заяви, че американските управляващи са поискали телевизия RT да се записва като " задграничен сътрудник " в Съединени американски щати.

Според Захарова това слага под заплаха сигурността на чиновниците , тъй като са задължени да разкриват персонална информация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР