Натискът върху иранския президент Хасан Рохани расте. Причината е влошаването

...
Натискът върху иранския президент Хасан Рохани расте. Причината е влошаването
Коментари Харесай

Иранските партии недоволни от президента заради спада в икономиката

Натискът върху иранския президент Хасан Рохани пораства. Причината е утежняването на икономическата обстановка в страната. Държавният глава беше извикан да даде пояснения пред Народното събрание за ограниченията, които се взимат, само че депутатите останаха недоволни от отговорите му и ще се извърнат за мнение към правосъдните органи.

 © Българска телеграфна агенция
Ръст на цените и безработицата и спад на иранската валута, която от април до момента загуби половинта от цената си от април до момента - икономическите и обществените проблеми пред Иран се ускоряват.

За първи път откогато беше определен на поста през 2013г, президентът беше извикан пред Народното събрание да изясни политиката си. Рохани отбрани дейностите на държавното управление и уточни като провинен американската политика и налагането на нови наказания от страна на Вашингтон този месец.
Хасан Рохани, президент на Иран: Няма да позволим на една тайфа съперници на Иран, която сега се е събрала в Белия дом, да заговорничи против нас. Белият дом няма да е удовлетворен от края на днешната сесия.
В края на сесията депутатите показаха удовлетворение от отговорите му единствено по една от петте сложени тематики. Рохани съобщи, че всеобщите митинги в страната през януари са насърчили президента Тръмп да се изтегли от нуклеарното съглашение сред Техеран и Запада за икономическите компликации да провокират по- съществени протести в страната.

Президентът изрази паника от обстоятелството, че " доста хора са изгубили своята религия в бъдещето на Ислямската република и се съмняват в нейната мощ ".

Кризата провокира смени по върховете - постовете си изгубиха министрите на стопанската система и на труда, а президентът смени шефа на Централната банка.

Хардлайнерите и даже някои от последователите на Рохани, упорстват той да направи още промени в екипа си.

Депутатите имат пълномощия да отстранят Рохани, само че макар недоволството от него, тази стъпка не е на дневен ред. Върховният водач Аятолах Хаменей съобщи неотдавна, че свалянето на президента ще е в интерес на врага.
 Съдът в Хага би трябвало да се произнесе за глобите от страна на Съединени американски щати против Иран Съдът в Хага би трябвало да се произнесе за глобите от страна на Съединени американски щати против Иран
Продължава правосъдната борба сред Техеран и Вашингтон. Международният съд в Хага би трябвало да се произнесе дали са законни глобите, които Съединените ща...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР