Натискът върху футболистите заради сгъстения календар продължава да се увеличава

...
Натискът върху футболистите заради сгъстения календар продължава да се увеличава
Коментари Харесай

Профсъюзът на футболистите обяви, че играчите стават все по-натоварени

Натискът върху футболистите поради сгъстения календар продължава да се усилва доста, регистрира профсъюзът на футболистите по света ФИФПро (FIFPro) в отчет.

Изследването демонстрира, че пораства броят на изиграните един след различен мачове (два в една седмица). Данните сочат, че при някои играчи 70-80% от игровото време минава в присъединяване в по два мача седмично. Нещо повече - наклонността е процентът да се усилва.

Докладът стъпва върху разбора на общо към 40 000 появявания на 265 футболисти от 44 шампионати сред юни 2018 и август 2021 година

От организацията регистрират, че с изключение на сгъстяващия се календар спомагателни терзания за здравето на играчите носят огромните пътувания и намаляващото време за отмора сред сезоните и по време на сезона. Някои футболисти са минали над 200 хиляди км през последните три сезона, споделят от ФИФПро.

Турнирите с най-голямо приблизително изминато разстояние на пътешестване са международните квалификации в Южна Америка (6650 км) и международното клубно състезание (6414 км).

Изследването е оповестено в миг, в който ФИФА обмисля дали международното състезание да не се организира по-често и да е на всеки две години. Идея, която профсъюзът на футболистите отхвърля.

Въз основа на медицински проучвания ФИФПро предлага всеки футболист да има най-малко 28 дни отмора отвън сезона и най-малко 14 дни през сезона. Данните обаче са, че 45% от почивките отвън сезона са по-кратки от 28 дни, а 30% от тази по време на сезона са по-кратки от 14 дни. При един от футболистите даже междинната отмора отвън сезона през последните три години е била по-малко от седем дни.

" Данните демонстрират, че би трябвало да свалим напрежението от футболистите от най-високо равнище ", споделя генералният секретар на ФИФПро Йонас Джонас Баер-Хофман.

Миналия сезон испанецът Педри е бил измежду най-натоварените футболисти в света. В 82% от всички мачове, които е изиграл, той е имал по-малко от целесъобразния най-малко от пет дни отмора сред две срещи.

 Профсъюзът на футболистите разгласи, че играчите стават все по-натоварени
© FIFPro
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР