Натискът върху болниците расте. Около 75% от леглата в София

...
Натискът върху болниците расте. Около 75% от леглата в София
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Каква е натовареността в Спешната помощ в София

Натискът върху лечебните заведения пораства. Около 75% от леглата в София са заети. В " Александровска ", " Пирогов " и Военномедицинска академия леглата са съвсем изчерпани. Увеличават се настанените в интензивни отделения.

От Спешна помощ дават информация каква е натовареността им.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Според данните за хода на болестта вчерашният ден бележи най-мрачните резултати от началото на пандемията до момента. Третата вълна на COVID-19 продължава да настава.

Затова властта готви цялостно затваряне на София и региона.

" Най-вероятно е ограниченията да влязат в действие от събота в София. От понеделник вероятно в цялата страна, в случай че се стигне до такова решение. Вълната визира съвсем цяла България. Така че моето мнение, че е назрял моментът и за национално решение, съобщи доцент Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор през вчерашния ден след среща в Министерството на здравеопазването с присъединяване на кмета на София Йорданка Фандъкова, шефа на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев и шефове на лечебни заведения

Зелените коридори за извършване на покупки на възрастни остават. А дефинитивно решение за рестриктивните мерки в София би трябвало да бъде взето през днешния ден на съвещание на регионалния щаб.

Очаква се новите ограничения да важат най-малко 14 дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР