Натискът над шефа на администрацията на Белия дом Джон Кели

...
Натискът над шефа на администрацията на Белия дом Джон Кели
Коментари Харесай

Шефът на администрацията на Белия дом Джон Кели може да подаде оставка

Натискът над шефа на администрацията на Белия дом Джон Кели се ускорява след серия от неверни ходове, в това число поддръжка за почитан чиновник, упрекнат в домашно принуждение, написа " Гардиън ".

Според медии президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не е удовлетворен от представянето на Кели и обмисля опцията да го размени.

" Ню Йорк таймс " написа, че в петък Кели е споделил пред чиновниците си, че е подготвен да подаде оставка поради бъркотията към Роб Портър. Портър бе заставен да подаде оставка, откакто бе упрекнат в домашно принуждение.

В същото време Тръмп обмисля дали да не размени Кели с Мик Мълвейни, шеф на Службата за ръководство и бюджет.

Но съгласно " Гардиън " трета промяна на шефа на канцеларията на Белия дом, както и други рокади единствено в границите на една година, ще ускори чувството за неприятно ръководство на администрацията.

Наблюдатели се надяват, че Джон Кели ще успее да успокои американския президент.

Пенсионираният военачалник пое поста от Рейнс Прийбъс през юли 2017 година и за малко наложи военна дисциплинираност в безредната администрация. Тръмп неведнъж похвали Кели за изключителната работа като секретар по вътрешната сигурност и по-късно на позицията началник на канцеларията.

През предходната година Кели стана едвам вторият военачалник, който поема ръководството на администрацията на Белия дом. Първият беше Александър Хейг при Ричард Никсън и Джералд Форд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР