Натиск не се оказва. Текат проверки сигурно в още 500-600

...
Натиск не се оказва. Текат проверки сигурно в още 500-600
Коментари Харесай

Асен Василев: Данъчните не проверяват само OMV и BILLA, а още над 500 фирми

„ Натиск не се оказва. Текат инспекции несъмнено в още 500-600 и даже 700 компании в страната сега “.

Така министърът на финансите Асен Василев разяснява инспекцията на данъчни, митничари и други служби в австрийските компании BILLA и OMV, за които стана ясно по-рано през днешния ден.

„ Знаете, че във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните ограничения, които са за събираемост от 1 януари, има засилено наличие в безусловно всички хранителни магазини, както и други обекти, при които има артикули с висок фискален риск, както и при производителите на такива артикули ”, изясни министърът.

А запитан по какъв начин гледа на апела от работодателските организации тези дни - австрийските компании да бъдат бойкотирани, с цел да натисне България Австрия по този начин, че да ни пусне в Шенген и за сухоземните граници, Василев отвърна: „ Това е въпрос на българските консуматори, а не към държавното управление. Бизнесът е свободен да насочва, каквито желае апели към жителите “.

„ Това, което ние вършим и където има диференцирано отношение по отношение на Австрия, са инспекциите на организация “Митници ”, където всички товари от и до там, минават цялостния набор от инспекции - с изключение на през БАБХ, през инспекция и на рентген, а в случай че се откри проблем там, минават през ръчни инспекции. Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции на товари от и до нея ”, сподели Василев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР