National Bank Open Presented by Rogers, полуфиналХуберт Хуркач – Каспър

...
National Bank Open Presented by Rogers, полуфиналХуберт Хуркач – Каспър
Коментари Харесай

Майсторът на третия сет: Хуркач е финалист в Монреал


National Bank Open Presented by Rogers, полуфинал
Хуберт Хуркач – Каспър Рууд 5-7, 6-3, 6-2


Хуберт Хуркач доближи до втория си край на равнище Мастърс 1000 след четвъртата си трисетова победа през седмицата в Монреал – 5-7, 6-3, 6-2 над Каспър Рууд.

Полякът поведе с 3-0 в първия сет, само че по-късно норвежецът заигра непогрешим тенис и обърна резултата за 7-5. Рууд даже поведе във втората част след пробив на 0 в откриващия гейм.

Колебание в идващия гейм от страна на най-високопоставения останал в шампионата обаче бе всичко, от което Хуркач се нуждаеше. Той върна пасива си, заигра извънредно нападателно и до края бе преобладаващият на корта. Пробив за 4-2 бе вкоренен след два отразени брейкбола и малко по-късно резултатът в сетовете бе подравнен.

В решителната част Хуркач стартира с четири следващи гейма и по-късно нямаше проблеми да постави завършек на мача на личен сервис за 6-2 след 2 часа и 2 минути на корта.

„Опитвах да остана в мача“, разяснява полякът на въпрос за началото на мача. „Каспър играеше необикновен тенис и беше по-добрият тенисист първоначално, изключително в първите сет и половина. Опитвах да остана в мача и да се боря по допустимо най-хубавия метод.“

В предходните си мачове Хуркач победи Емил Русувуори, Алберт Рамос-Виньолас и Ник Кирьос, и макар че към този момент изигра 12 сета в Монреал, е убеден, че ще показва най-хубавото от себе си на финала. Там го чака мач против Пабло Кареньо-Буста или Даниел Еванс.

„Физически се усещам добре. Работя доста в последните седмици. Засега е добре. Финалите постоянно са подли. Играят най-хубавите играчи от всяка половина, тъй че с който и да играя, ще е във форма и с доста убеденост. Ще бъде доста тежка борба.“

Хуркач ще опита да доближи до втората си купа през 2022-а и втора на равнище Мастърс 1000 след тази в Маями през 2021-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР