National Bank Open, първи кръгГригор Димитров – Алекси Галарно 6-4

...
National Bank Open, първи кръгГригор Димитров – Алекси Галарно 6-4
Коментари Харесай

Григор Димитров подцени Галарно, но започна турнира в Монреал с чиста победа


National Bank Open, първи кръг
Григор Димитров – Алекси Галарно 6-4 7-5


Григор Димитров стартира с чиста победа присъединяване си на Мастърс шампионата в Монреал. Първата ни ракета отстрани играещия с „уайлд кард“ Алекси Галарно с 6-4 7-5.

Първоначално изглеждаше като че ли ще реализира триумфа, без да е нужно да поставя доста старания, защото началният му удар го придвижи безпроблемно през първия сет. Във втория обаче момент съмнение го сложи в позицията на догонващ и бе доста близо до отрицателна развръзка. Все отново разликата в класите се оказа задоволително огромна, с цел да може Димитров да реализира поврат и да се насочи към идващия кръг.

Там той чака Алекс де Минор или Денис Шаповалов.
Статистика % първи сервис Точки на първи сервис Асове Двойни неточности Уинъри Непредизвикани неточности
Григор Димитров 72% 81% 10 0 29 23
Алекси Галарно 60% 78% 6 6 13 18

Световният №237 може да бъде удовлетворен от показаното в първия си мач на сингъл на равнище ATP. В първия си пълностоен сезон при експертите след 5 години в колежа той не стои по никакъв начин зле на корта и неколкократно в мача показва, че може да съставлява опасност за елитни съперници.

Дебютантът впечатли с форхенда си в първите минути, като записа няколко уинъра и стигна до 15-30 на сервис на Григор във втория гейм, само че началният удар оказа помощ на българина да изравни.

Именно сервисът на някогашния №3 бе най-обнадеждаващият съставен елемент от играта му първоначално. Григор вкара 70% първи сервиси (7/10) в първите си две подавания, като завоюва точката при всеки от тях. Записа и два аса.

При 2-2 и 15-15 Галарно позволи двойна неточност. Обърна, само че прекрасен ретур на Димитров докара до 40-40. Играещият с „уайлд кард“ играч се опита да резервира експанзията си от форхенд в идващото разиграване и пресили удара си, изпращайки топката в навън. При брейкбола реши да остави топката след осъществяване на съперника си, смятайки, че не е улучила корта, само че се оказа навръх линията – пробив, Григор Димитров.

При 15-15 в идващия гейм срещата бе спряна, защото в Монреал заваля дъжд. След близо 20 минути дейностите на корта бяха възобновени. Непредизвикана неточност направи гейма малко по-напрегнат за първата ни ракета, само че по-късно не загуби повече точки и поведе с 4-2.

До края на сета Григор поддържаше леко движение, което му бе задоволително, с цел да се наложи над противника му. Не загуби нито една точка в своите подавания и приключи със 71% вкаран първи сервис при 100% успеваемост – 17 от 17 точки. 5 аса и 0 двойни неточности допълваха позитивната му статистика.

Окуражаван от публиката, Галарно стартира по-силно идващия сет и с няколко положителни осъществявания стигна до дюс в първото подаване на любимеца. От друга страна Димитров бе позволил 9 непредизвикани в цялата първа част, а четвъртата му при 0-1 40-40 донесе първият брейкбол за канадеца в мача. Григор се опита да го обезврежда с къса, само че още веднъж не сполучи – 0-2.

Мотивиран от позитивния процес, Галарно стартира да взема по-категорично сервис геймовете си и поведе с 4-1. Димитров, който досега наподобява бе подценил съперника си и изглеждаше прекомерно спокоен на корта, в този момент бе в позиция на догонващ и се затрудняваше с това да увеличи темпото, с цел да потърси поврат.

237-ият в света обаче също не съумя да задържи високото ниво дълго време и при 4-2 подари опция на противника си – позволи двойна неточност за 30-30. Последва дълготрайно разиграване, в което Григор целеше бекхенда на противника, само че в последна сметка Галарно отговори на предизвикването уместно – с уинър по правата, приземил се на линията. Трудно направената точка бе заличена от нова двойна неточност и резултатът стана 40-40. Мрежата оказа помощ доста на канадеца в последвалото разиграване и този път той приключи – 5-2.

15-ият подложен стартира да влиза допълнително разигравания от посрещане и по този начин още веднъж се озовахме при 30-30 в идващото подаване на представителя на домакините. Димитров последователно си проправи път към мрежата и провокира неправилност от съперника си. Галарно се опита да репликира това в идната точка и тактиката проработи – 40-40. Удар на Григор закачи линията и му донесе нов късмет за пробив, като този път българинът се възползва – 4-5.

Дебютантът на огромната сцена се срина и при 5-5 позволи закъснение от 0-30. Последва дълго разиграване, в което канадецът устоя и понижи разликата. Последваха два брейкбола, само че и два аута от страна на българина – 40-40. Бившият №3 си обезпечи нова опция с форхенд уинър и този път я материализира. Затвори мача без проблеми.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР