НАТФИЗ отбелязва 60 години Учебен драматичен театър и 75 години

...
НАТФИЗ отбелязва 60 години Учебен драматичен театър и 75 години
Коментари Харесай

НАТФИЗ празнува 60-годишнината си с премиери и безплатни спектакли

НАТФИЗ отбелязва 60 години Учебен трагичен спектакъл и 75 години държавно театрално обучение с министър председатели и безвъзмездни спектакли, оповестяват от академията. Първото празнично зрелище е довечера - " За любовта и други демони " на проф. Маргарита Младенова , на Сцена 47 в Учебния трагичен спектакъл.

Премиерните спектакли са " Антихрист-суперзвезда " от Миклош Хубай на проф. Здравко Митков - на 7 ноември, на огромната сцена в Учебния спектакъл, и " Кино-театър " Българан " - за фенове над 5 години, на проф. Румен Рачев с неговите абитуриенти по актьорство за куклен спектакъл. Премиерата е на 9 ноември в Камерната зала на Сатиричния спектакъл.

Два от спектаклите, отдадени на годишнините - " Бай Балчо споменува " на дипломиралия се клас на проф. Пламен Марков - на 4 ноември, и " Януари " от Радичков на приключилия клас на проф. Ивайло Христов, режисура на Ованес Торосян - на 8 ноември, ще се играят на огромната сцена, с безвъзмезден вход, само че с пропуски от касата на театъра.

В юбилейната стратегия са още пантомимните спектакли " Ориент експрес " на проф. Александър Илиев - на 7 ноември на Сцена 47, и " Нос " - на 11 ноември на огромната сцена, както и " Кум Лисан " от Гьоте - на 10 ноември на Сцена 47.

" Името на Нер он придвижва през вековете визията за престъпност, егоизъм, абсолютизъм. Едно чудовищно комбиниране на свирепост с чудатост, със странна прочувственост, с непрекъснат боязън. За страдание тази перверзна композиция и до през днешния ден съществува в политическите практики даже на страни, които се кичат с определението " народна власт ", споделя проф. Здравко Митков във връзка на " Антихрист-суперзвезда ".

По думите му, цикълът от едноактни пиеси на Миклош Хубай интерпретира трагикомедията на неосъществения актьорски гений, извежда на сцената един човек, обладан от маниакален ексхибиционизъм. Ситуация, в която не артистът играе ролята на император, а императорът непрекъснато си играе на артист. Това е трагикомедия за тиранията, самобитно политическо кабаре с извънредно надълбоко наличие, " прикрито " в остроумни разговори. Героите са полубездарници, които - придобили социална власт - следват персоналните си прищявки и с това провокират политически произшествия, добавя режисьорът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР