Наталия Лазуренко, диетолог и ендокринолог, казва, че пиенето на студени

...
Наталия Лазуренко, диетолог и ендокринолог, казва, че пиенето на студени
Коментари Харесай

Внимавайте! Пиенето на студени напитки може да бъде опасно за здравето

Наталия Лазуренко, диетолог и ендокринолог, споделя, че пиенето на студени питиета може да бъде рисково за здравето . Експертът показа детайлности в диалог с " Вечерня Москва ".

Според диетолога от време на време студените питиета могат да предизвикат редица болести.

" Няма такова изказване, че след консумация на студена храна боли гърлото, в случай че там няма огнище на хронична зараза. Ако има огнище и то е в положение на възбуденост, стресът от студеното може да предизвика пертурбация ", споделя тя.

Лазуренко отбелязва, че огнищата на зараза могат да бъдат локализирани в орофаринкса, назофаринкса или ухото . Ако има някакви проблеми с тези органи, е по-добре да се откажете от студените питиета и да се насочите към такива на стайна температура. 

Диетологът добави, че студените питиета могат да обиден и стомашно-чревния тракт . Специалистът изясни, че подобен орган като микрофлората изисква специфична температура и мокрота. И ако пиете нещо студено, то температурната среда в храносмилателната тръба незабавно се трансформира. На този декор може да стартира утежняване на обмяната на веществата или метеоризъм, къркорене, отичане на корема и други неприятни признаци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР