Настояването за спазването на законите и на Конституцията не е

...
Настояването за спазването на законите и на Конституцията не е
Коментари Харесай

Спазването на законите не е овладяване, убеждава Йорданова

Настояването за спазването на законите и на Конституцията не е преодоляване на прокуратурата, а е правова страна. С такава поръчка правосъдният министър Надежда Йорданова влезе на следващото съвещание, на което ще Висш съдебен съвет ще направи опит да прегледа настояванията за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Тя се надява, че магистратите от Висш съдебен съвет най-накрая са разбрали конституционното си обвързване и дебатът всъщност да стартира . Всички причини по разногласието са изложени в двете писмени оферти за предварителното освобождение на основния прокурор.

Едно от основанията за предварителното освобождение на основния прокурор са незаконосъобразни методически инструкции по отношение на транспортните закононарушения. Там има комплициране на понятия и при тяхното съблюдаване има правосъдно решение, в което се вижда, че съдът установи незаконосъобразният метод. Гешев самичък е отменил тези методически инструкции, посочи Йорданова.

И поради това тя смята, че основният прокурор би трябвало да освободи позицията си. Не може посредством незаконосъобразни методически инструкции да се оказва по какъв начин да работят прокурорите и да се чакат след това техни законосъобразни дейности, уточни Йорданова.
 Иван Гешев изясни що е то правосъдна промяна през днешния ден
Иван Гешев изясни що е то правосъдна промяна през днешния ден

Обвърза и с злополуката, провокирана Георги Семерджиев

Йорданова не е осведомена, само че ще направи инспекция на делото от преди 9 години за нанасяне на телесна щета от Георги Семерджиев, което е още на първа инстанция. Появи се информация, че Георги Семерджиев през вчерашния ден не се е явил на съвещание в Софийския областен съд.

След като има поредност от нарушавания на разположение, което продължава да ръководи автомобил, вие считате ли, че страната не си е свършила работата , реторично попита Йорданова.

Правосъдният министър разгласи и че подготвена законодателната самодейност за механизъм за следствие на основния прокурор.

Вероятно обществените съвещания по законопроекта ще стартират с разновидности, с цел да се види кое решение ще събере по-добра поддръжка, изясни Йорданова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР