Настояваме за спешни адекватни компенсации от страна на държавата за

...
Настояваме за спешни адекватни компенсации от страна на държавата за
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Настояваме за адекватни енергийни компенсации за местните власти и бизнеса

Настояваме за незабавни съответни обезщетения от страна на страната за локалните управляващи и за бизнеса. Това съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев по време среща с представители на институции и с специалисти в региона на енергийната успеваемост в Габрово. Тя се организира по негова самодейност във връзка енергийната рецесия, повишението на цените на тока и газа, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на срещата стана ясно, че сметките на Община Габрово за електрическа енергия в детските градини, културните институции, обществените услуги, учебни заведения, общински предприятия са скочили с 210%, а за газ - със 137%. Например, за декември сметките в детските градини са се повишили от 15 000 на 48 000 лв., на културните институции - от 13 000 на 35 000 лв., на учебните заведения - от 32 000 на 62 000 лв..
Увеличението не е по този начин фрапантно, както в други общини, тъй като всички здания са с внедрени ограничения за енергийна успеваемост.

" Заради повишените разноски за ток и газ има заплаха да се лимитират разноските за поддръжка на улици, детски площадки, градска среда ", разяснява кметът на Габрово Таня Христова.

Народният представител Томислав Дончев беше безапелационен, че в случай че страната не вземе умело решение за енергийната рецесия общините в страната, обществените услуги, лечебни заведения, културни институти, комунални услуги ще изпаднат в колапс и това ще се отрази на качеството на живот на жителите в страната.

По време на срещата стана ясно, че с помощта на обстоятелството, че в Габрово се подменя улично осветяване с енергоспестяващо, все още не се постанова прекъсването му, както в други общини.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР