Настояваме сделката за ремонт на бойни самолети Су-25 да бъде

...
Настояваме сделката за ремонт на бойни самолети Су-25 да бъде
Коментари Харесай

БСП: Готвят грабеж за 180 млн. лв. с ремонтите за СУ-25

Настояваме договорката за ремонт на бойни самолети Су-25 да бъде преразгледана, да се отбрани българският народен интерес и българският цех " Авионамс " да взе участие в ремонта. Това обявиха на брифинг в Народното събрание Николай Цонков и Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

" Подготвя се следващият обир от Министерството на защитата на стойност 180 млн. лева, зад тила на българския парламент и погазвайки жестоко българския народен интерес ", разяснява Цонков. Той изясни, че става въпрос за социална поръчка, която министерството е оповестило на 19 август тази година, само че без договаряне и без издание. Изпратени са били предложения до две компании - беларуска и съветска. Получен е отговор единствено от беларуската.

" Що за договорка е тази, която стартира от 41 млн. лева, скача на 80 млн. лева в блян да бъде заобиколен Народното събрание, тъй като покупко-продажби под 100 млн. лева не се гледат от Народното събрание, и в един миг, когато победител е предизвестеният участник, той дава цена от над 300 млн. лева В последна сметка си стискат ръцете за 180 млн.лв. Що за договорка е тази, в която милионите хвърчат с галактическа скорост? ", попита Зафиров.

От Българска социалистическа партия питат за какво цената на поръчката се е трансформирала толкоз доста, за какво е бил заобиколен Народното събрание. Защо се подценява българският народен интерес в лицето на българския цех " Авионамс ", който преди две години получи уверението от министър-председателя, че ще стартира да прави дейностите, за които е платен, а точно - ремонт и рационализация и на самолети, попита Зафиров. Готово ли е това ръководство да остави 300 авиоспециалисти без работа, давайки поръчката на компания от Беларус, разяснява още той. Колегата му Цонков изясни, че българският цех " Авионамс " е профилиран в ремонта на самолети и хеликоптери. Защо не е поканен българският цех?, попита депутатът. Той разяснява, че в отговор в границите на парламентарния надзор министърът на защитата Красимир Каракачанов е излъгал като споделил, че не е известен, че българският цех може да извърши поръчката и то за доста по-ниска стойност.

В никакъв случай не сме срещу ремонта на тези самолети, подчертаха от Българска социалистическа партия, само че желаеха отговор на поставените въпроси и преразглеждане на договорката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР