Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и

...
Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и
Коментари Харесай

БСП: Цветанов не само да даде оставка, да напусне политиката!

Настояваме освен за оставката на Цветан Цветанов, само че и за неговото овакантяване от българската политика. Това съобщи представителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България и лидер на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева във връзка на абсурда с жилищата, съобщи БГНЕС.
 В пика на абсурда с жилищата Цветанов отпътува за Съединени американски щати
Той потегли от покупката на Цветанов на парцел 320 кв. м, включващ апартамент, двоен гараж, персонален асансьор в скъпия софийски жилищен комплекс " Изток " на цени под пазарните - 630 евро на кв. метър. Оказа се, че с жилища са се сдобили Вежди Рашидов, Цецка Цачева, кумицата на Цветанов и зам.-министър на спорта Ваня Колева. Последните две подадоха оставки. Правосъдният министър Цачева бе безапелационна, че не го прави, тъй като в договорката ѝ има нещо неправилно, а тъй като по този начин се носи отговорност. Тя изиска инспекции от антикорупционната комисия и ВКП на произхода на средствата ѝ, както и резултатите да бъдат оповестени обществено. Заяви, че си потегля с чиста съвест и чувството за свършена работа.



В разгара на абсурда Цветанов отпътува за Съединени американски щати.

Проблемът освен в това, че са купени на цени няколко пъти по-ниски от пазарните - съобщи Елена Йончева. - Проблемът е в това по какъв начин се прокарват лобистки закони. Преди няколко дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от признатите закони минават през „ задния вход “, т.е. обслужват частни ползи и компании.

Тя съобщи още, че ръководещите са дали своят вот сходен и през януари 2017 година, вследствие на който компанията строител на блока на Цветанов - " Артекс " - да строи не по новия организационен проект, а по остарелия. Разликата е в допустимата височина на постройката.



Блокът - постройка на годината, се намира на една от околните до Борисовата градина улички. Той е наобиколен с камери. Снимки: Александра Маркарян/OFFNews

Тя се възмути от обстоятелството, че министър председателят Борисов се интересувал повече от източника на следствието (на " Свободна Европа " и Антикорупционния фонд - бел. ред.), а не от „ корупцията, в която е затънала партията “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР