Настояваме кметът на София Васил Терзиев да се извини незабавно

...
Настояваме кметът на София Васил Терзиев да се извини незабавно
Коментари Харесай

Общински съветници на ГЕРБ-СДС: Кметът Васил Терзиев да се извини на общинския съвет

Настояваме кметът на София Васил Терзиев да се извини неотложно на Общинския съвет и да си вземе записка.

 

Това съобщи Георги Георгиев от ГЕРБ на ексклузивен брифинг. 

 

Причината - извършената по-рано среща за бюджета на столицата за следващата година, при която нямаше живо лъчение за медии и жители, а кметът не отговори на всичките им въпроси.

 

По думите му кметът Терзиев си тръгнал на 15-ата минута от началото на разискването на Бюджета, след заложени въпроси от групата на ГЕРБ-СДС.

 

Той оцени постъпката на кмета като  " извънредно неуважителна "  и съгласно него това показва защо СОС не работи.

 

" Въпросът, на който кметът на София не можа да отговори, е дали ще има най-малко една нова детска градина в Бюджета за следващата година, отвън тези, които ние бяхме възнамерявали. Два пъти Терзиев сподели, че не знае. На въпрос какво е планувано в Бюджета за спорт през тази година, кметът на София стана и си потегли ", сподели още Георгиев.

 

ГЕРБ-СДС разясниха и обещанието на Терзиев за нарастване на заплатите на чиновниците в градския транспорт с 15%.

 

Бившият ръководител на СОС и сегашен консултант от ГЕРБ Георги Георгиев попита от къде ще дойдат 40 млн. лв. за нарастване на заплатите на работещите в градския превоз.

 

Припомняме, че сутринта те излязоха на митинг и блокираха придвижването в квартал " Дружба " за половин час. Искането им бе за 30% растеж на възнагражденията, а кметът Васил Терзиев им даде обещание 15%, които ще костват към 37 млн. лв.. Те не са заложени в бюджета, само че по-рано през днешния ден общинският консултант от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров разгласи, че ще се усилят приходите от карти и билети. Означава ли това, че ще има повишаване? ", запита Георгиев. 

 

" Има още нещо, за което аз съм доста обезпокоен. Човек, който беше показан, че ще бъде заместник-кмет на София, трябваше да ни показа строителната стратегия, т.е. той не е заместник-кмет на София по строителство, няма никакво длъжностно качество в Столичната община, само че е писал и показва бюджет на столицата. Това е фарс. Това не е частна корпорация и затворена компания, а обществена институция ", сподели Георгиев на брифинг с сътрудниците си от групата след края на срещата.

 

Според ГЕРБ в общината се основава " паралелна власт " - хора, които не са назначени за заместник-кметове, стоят в кабинетите им, правят работата им, само че не носели отговорност.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР