Настояваме да има компенсации заради цените на електроенергията и природния

...
Настояваме да има компенсации заради цените на електроенергията и природния
Коментари Харесай

Константин Стаменов: Настояваме да има компенсации заради цените на тока и газа

Настояваме да има обезщетения поради цените на електрическата енергия и природния газ. Искаме да има изясненост и предвидимост.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия ръководителят на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители Константин Стаменов.

„ Силно се надяваме да ни да дадат обезщетения, с цел да можем да запазим цените на стоките ни и обществото да бъде защитено от спомагателна инфлация”, сподели още той.

Припомняме, че в петък Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цената на природния газ. От 1 май синьото гориво ще коства 162,17 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

„ Първоначално беше обявено, че евентуалното нарастването ще бъде 35%, само че би трябвало да се знае, че по наша информация, в случай че бяха непокътнати доставките от „ Газпром” цената щеше да е 123 лева Т.е. тези 162 лева по отношение на тези 123 лева е 30-31% увеличение”, разяснява Стаменов.

„ Затова в този момент ние ще претендираме да имаме отплата до цената на микса сред Азербайджан и „ Газпром”, която за май трябваше да бъде 123 лева.”, добави той.

Според него поради рецесията с цените на природния газ както у нас, по този начин и в Европа, тематиката за локален рандеман би трябвало да се сложи преди всичко. „ Трябва да се обсъдят опциите за унищожаване на мораториума върху рандеман на газ в България и рестриктивните мерки за стандартен и шистов газ”, уточни ръководителят на Българската федерация на индустриалните енергийни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР