Настояваме да бъде гарантирано, че проверките по всички вътрешни граници

...
Настояваме да бъде гарантирано, че проверките по всички вътрешни граници
Коментари Харесай

Групата на Патриотите-ВМРО Русе предлагат декларация за “малкия Шенген“

Настояваме да бъде обезпечено, че инспекциите по всички вътрешни граници на страната – сухопътни, въздушни и морски, ще бъдат отстранени, се споделя в декларацията

Общинските съветници от групата на „ Патриотите-ВМРО “ внесоха документално предложение до ОбС-Русе за приемане на декларация в поддръжка Република България да бъде част от Шенгенското пространство и по-конкретно в най-близко време да стане действителност концепцията границите сред България и Румъния да бъдат отворени за свободно придвижване на хора и артикули. Инициативата започва от Общинския съвет на Добрич и е подкрепена от целия Дунавски район, заяви.

Предложението за декларацията е предизвикано от многократното отсрочване на присъединението на страната ни към Шенгенското пространство. Идеята за „ дребен Шенген “, зародила в обществените мрежи, а по-късно развита и в Народното събрание, намира все по-широка поддръжка измежду локалните управляващи, изключително в пограничните крайдунавски градове, какъвто е и Русе.

Предложеният текст на декларацията се води от настояването на общинските ни съветници за незабавна и навременна законодателна смяна във връзка с Шенгенското пространство за двустранно отваряне на границата и основаване на зона за гладко придвижване на хора и артикули сред България и Румъния.

„ Присъединяваме се към нашите сътрудници от Общинските препоръки в Добрич и Силистра, и изрично възразяваме българските жители да се третират като второстепенни жители на Европейския съюз, без значение от възраженията на страните Нидерландия и Австрия. Настояваме да бъде обезпечено, че инспекциите по всички вътрешни граници на страната – сухопътни, въздушни и морски, ще бъдат отстранени. “, се споделя в предлагането.

Като вносители деветимата общински съветници от групата на „ Патриотите-ВМРО “ акцентират, че актуалната Декларация няма политически темперамент, а само човешки и честен подобен. Те се надяват с изключение на облекчение на тежкия трафик в Русе и километричните тапи от тежкотоварни и леки коли, които не престават от време на време с дни, да бъде обърнато внимание и на бизнеса, околната среда, а резултатът от свободния достъп сред граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция и Румъния да бъде усетен от всички, преминаващи през територията на Република България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР