Настоявам кметът Йорданка Фандъкова да каже на живеещите в района

...
Настоявам кметът Йорданка Фандъкова да каже на живеещите в района
Коментари Харесай

Николай Николов: Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. „Христо Ботев“ как ще реши проблемите със сигурността им

Настоявам кметът Йорданка Фандъкова да каже на живеещите в региона на бул. „Христо Ботев“ жители по какъв начин ще реши проблемите със сигурността им. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, който през днешния ден внесе в Столична община подписката против травеститите и хамалите. По този мотив той входира и запитване към кмета.

Както е известно, общинският консултант от групата на социалистите инициира подписка и за 8 дни в края на август събра над 1000 имена на жители против противозаконното наличие на травестити и хамали в региона на площад „Македония“, по бул. „Христо Ботев“ и вътрешнокварталните улички в карето сред бул. „Александър Стамболийски“ и Петте кьошета. Чрез подписката жителите упорстват и за непрекъснато полицейско наличие в посочения регион.

„Въпросите в питането са напълно съответни и са свързани с тези, които бяхме сложили в подписката, разяснява Николай Николов. – Адресирам ги персонално към кмета Йорданка Фандъкова, защото тя не един път на сесии на СОС е заявявала, че персонално дава отговор за сигурността на жителите в града ни. Да напомня единствено, че от години общинските съветници от Българска социалистическа партия настояваме за заместник-кмет по сигурността. Фандъкова обаче непрекъснато отхвърля и самоуверено декларира, че това е нейн ангажимент. Затова в този момент я запитвам съответно от името на над 1000 души, живеещи в региона на пл. „Македония“ и бул. “Христо Ботев ” в правата сред бул. “Александър Стамболийски ” и Петте кьошета. На съответните ми въпроси чакам съответни отговори. И няма да приема пояснения, че не разполага с пълномощия да се оправи. Тя е кмет и персонално дава отговор за сигурността в столицата. Факт! Чрез мен жителите се обръщат към нея и чакаме тя да позволи проблемите. Как ще го направи, това е нейна работа. Тя е виновното лице, което би трябвало да откри метод да работи със Столична дирекция на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, ЦГМ, Столичния инспекторат, районните отдели за сигурност и така нататък Кметът би трябвало да поеме отговорност най-сетне и да упражни надзор. Ако не го направи, ще значи, че не се оправя със отговорностите си. Фактите са си факти“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР