Настоятелят на Руската църква в София архимандрит Васиан ще бъде

...
Настоятелят на Руската църква в София архимандрит Васиан ще бъде
Коментари Харесай

Митрофанова се оплака, че България ще експулсира настоятеля на Руската църква в София

Настоятелят на Руската черква в София архимандрит Васиан ще бъде експулсиран от България.

Това излиза наяве от изявление на посланика на Русия Елеонора Митрофанова пред ТАСС. До момента няма публична информация от българските управляващи.

По-рано архимандритът е бил разгласен за нежелателен от управляващите на Северна Македония поради хипотетична шпионска активност.

" Това несъмнено е невиждан случай в историята. Нито една неприятелска страна не е посягала на църквата. Защото църквата е отделена от страната. Това е " тъничък ", доста малоумен, демонски разум, който е измислил такова нещо и да нанесе такава засегнатост освен на съветската православна черква, само че и на множеството гости на църквата в София ", споделя Митрофанова в изказването, оповестено от ТАСС.

Според известие на Руското посолство, изгонени са и още двама чиновници на Руската черква в София. Васиан е избран като " опасност за националната сигурност ".

" Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен. Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква. Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна ", се споделя още в позиция на посолството.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР