Настоятелството на читалище Христо Ботев /бившето кино Въстаник/ сигнализира ,

...
Настоятелството на читалище Христо Ботев /бившето кино Въстаник/ сигнализира ,
Коментари Харесай

Строителите на „Даме Груев” разрушиха част от стълбите на кино “Въстаник“ заради пешеходна рампа

Настоятелството на читалище " Христо Ботев " /бившето кино " Въстаник " / алармира, че оградата и част от терасата на постройката са били сринати при строителните действия при разширението на ул. " Даме Груев ". Разтревожени жители през вчерашния ден оповестиха, че част от стълбите са съборени. 
Прочетете още
“Днес, в неделя сутринта, събориха терасата на читалище „ Христо Ботев ” в Кючук Париж в Пловдив. Това е по отношение на ремонтните действия по " Даме Груев ". А дали е законно? И за какво в неделя заран...? Ще може ли някой да ги спре. Читалището е от предишния век и е знак на квартала ”, алармира пловдивчанка, живееща в съседство. 

Репортер на TrafficNews   през днешния ден бе на място в читалището, където се бе събрал управителният съвет.

„ Към 10 часа в неделя сутринта без да ни уведомят и в наше неявяване, и съгласно нас в нарушаване на плана, служащите събарят оградата на читалищната площадка с екскаватор. Като оставим настрани този факт, тези строителни действия нарушават целостта на постройката, като към този момент се следи изцяло изкривяване  с към 5 сантиметра. 

 Площадката и оградата са от 59-та година, а те с лека ръка ги сринаха. Според мен в плана има неточност, не виждам по какъв начин ще им се получат нещата, тъй като пътят се стеснява сред читалището и отсрещната постройка, просто математически няма да остане място за четири платна и тротоари.Абсолютно безхаберие към просвета, история и полезности. ”, разяснява Красимир Вознесенски от настоятелството. 

Проверка на TrafficNews  чрез шефа на строителната компания Бончо Бонев откри, че се работи по координиран план. Заради стеснението на платното в тази зона, през терасата на читалището се прави рампа за пешеходци, вместо тротоар. Припомняме на читателите, че ул. „ Даме Груев ” е затворена за ново асфалтиране и разширение на пътното платно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР