Настоящото ръководство на Александровска болница завари лечебното заведение пред фалит,

...
Настоящото ръководство на Александровска болница завари лечебното заведение пред фалит,
Коментари Харесай

Александровска болница е била пред фалит, с над 70 млн. лв. задължения

Настоящото управление на Александровска болница завари лечебното заведение пред банкрут, с над 70 млн. лв. отговорности, оповестиха от пресслужбата на болничното заведение.

По-рано през днешния ден, в съобщение, изпратено до медиите от предходния шеф на болничното заведение и сегашен народен представител – проф. Костадин  Ангелов, се посочваше, че в лечебното заведение са установени разнообразни нарушавания, само че макар сигналите на проф. Ангелов до разнообразни институции, те не са реагирали. По думите на Ангелов има " чадър “ над шефа на Александровска болница и защита от високо политическо равнище. 

В отговор на изказванията на проф. Ангелов, от Александровска болница показаха, че направените юридически и финансови разбори са открили редица проблеми, които е трябвало да бъдат спешно решени. Освен финансови и организационни, те са били и не престават да имат материално естество, допълниха от Александровска болница.

Лечебното заведение е вторият по величина болничен комплекс в страната и има над 23 обособени сгради с друга величина, етажност, години на застрояване и степен на обезценка, както и 28 разнообразни клиники, някои от които са неповторими за страната, прибавиха от болничното заведение.

По време на коронавирус рецесията болничното заведение беше едно от най-натоварените лечебни заведения, показаха още от лечебното заведение. Въпреки прекратения планов банкет и планови интервенции за няколко месеца, в интервала 1 юли 2021 година – 30 юни 2022 г. през болничното заведение са минали с 20 на 100 повече пациенти в съпоставяне със същия интервал от миналата година. За лекуване постъпват пациенти от цялата страна, като част от тях са здравнонеосигурени лица, споделиха още от болничното заведение.

Оздравителните ограничения, които предприе ръководството в рамките на една година от своето ръководство, изведоха болничното заведение от " финансовия тупик “ и дават убеденост, че тя има капацитет да излезе независимо от финансовата рецесия и да покаже възходящо развиване в недалечно бъдеще. Това ще бъде допустимо откакто се уредят просрочените отговорности – 35 млн. лв. към снабдители, насъбрани по време на предходните управления на болничното заведение. Разработена и приведена в деяние е цялостна оздравителна стратегия за основаване на положителна вероятност за стабилно развиване на комерсиалното сдружение и рационализиране на работните процеси в него. Създадена е и нова система за вътрешен контрол върху приходите и разноските посредством предоговаряне с доставчиците, преустановяване на неизгодните контракти и уедряване на структури със сходни действия, се показва в известието. 

От Александровска болница показаха, че са водени договаряния с банкови институции за приемане на кредит за преструктуриране и погасяване на просрочените отговорности, както и срещи с министъра на опазването на здравето, с управлението на Българска банка за развиване и с министър-председателя. Към този миг страната на най-високо равнище е ангажирана с идеята за спасяването на Александровска болница и се чака в околните дни да бъде решен казусът с погасяването на просрочените отговорности на сдружението, допълниха от лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР