Настоящият тенис сезон започна по приказен начин за 21-годишния Артур

...
Настоящият тенис сезон започна по приказен начин за 21-годишния Артур
Коментари Харесай

Като от филм на ужасите: Зловещата контузия на Артур Казо

Настоящият тенис сезон стартира по баснословен метод за 21-годишния Артур Казо, който получи " уайлд кард " за присъединяване в главната скица на Аустрелиън Оупън и оправда доверието, достигайки до осминафиналите при дебютното си присъединяване в Мелбърн. Младокът надигра самия Холгер Руне по пътя си към постигането на този рейд и това несъмнено даде очаквания на френската тенис общност да счита, че най-сетне е намерила своята нова звезда в мъжкия тенис.

За страдание, последните седмици са меко казано неприятни за Казо, откакто той не устоя на жегата в Маями и беше изнесен с инвалидна количка от корта, а през днешния ден се случи нещо надалеч по-сериозно в мача му от първия кръг на ATP 500 надпреварата в Барселона, където се изправи против Матео Арналди. Световния номер 75 изглеждаше изцяло възобновен от упоменатия случай и се противпоставяше сполучливо на различен от най-хубавите младия тенисисти в международния тенис, като нищо не можеше да раздели двамата до 5:5 гейма в първия сет.

Тогава последва сцена като от филм на ужасите, тъй като французинът обърна глезена си по злокобен метод, до момента в който понечи да започва към мрежата, с цел да доближи до стоп волето на своя противник. Това докара до рухване на корта от страна на 21-годишния тенисист, чиято болежка беше изписана на лицето му и физиотерапевтът трябваше да го съпроводи до стола му за отмора, тъй като Казо беше некадърен да направи и една повече крачка на напълно личен ход.

Арналди пък сподели нужното равнище на великодушие и незабавно отиде да види своя противник, който прегърна сърдечно, щом му стана ясно, че мачът просто няма по какъв начин да продължи. Впоследствие французинът качи фотография на наранения си гален, а тя несъмнено не беше за хора със слаби сърца, тъй като можеше да видим една голяма издутина, която наподобяваше топка за боулинг.

" Ще ви държа в течение " - гласеше късото обръщение в обществените медии на 1/8-финалиста от Мелбърн, чиято травма евентуално ще го извади за дълго време от кортовете, а ние можем единствено да му пожелаем допустимо най-бързо да се възвърне и още веднъж да прави това, което му носи най-голямо наслаждение.

Terrible Scenes!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР