Настоящият сезон в НБА е още по-интересен за почитателите на

...
Настоящият сезон в НБА е още по-интересен за почитателите на
Коментари Харесай

Спортни хроники: „Омитай се, грозен си“, му каза майка му. Днес има 300 млн. долара

Настоящият сезон в НБА е още по-интересен за феновете на „ извънземните “ у нас поради Александър Везенков, който през лятото мина в Сакраменто Кингс.
На Саша към момента му е мъчно оттатък Океана, откакто предходната година стана MVP на Евролигата, само че експертите са сигурни, че ще се приспособява към това, което в този момент дефинира като „ различен спорт “, имайки поради разликата в играта в Щатите и в Европа.
За акомодацията му ще му помогне да натрупа игрово време, както и тези безчет звезди, които играят в НБА. Безспорно една от тях е асът на Маями Хийт Джими Бътлър, който прекарва 12-ия си сезон при най-хубавите. Прословут е с манталитета си на победител и с това, че ненавижда да губи даже на подготовка.
По личните му думи желанието и стремежът да бъде най-хубавият във всичко, с което се захване, са се появили още в детството.
На 13-годишна възраст той е изпъден от вкъщи си от личната си майка, тъй като не харесвала метода, по който наподобява. По време на живота си на улицата в последна беднотия, Бътлър си дава обещание, че един ден ще успее, без значение какво му коства това. И в действителност съумява.
Благодаря на Бога за тестванията
„ Не ми харесва по какъв начин изглеждаш, тъй че би трябвало да се омиташ “, е последното нещо, което бъдещата баскетболна звезда чува от майка си. На 13-годишна възраст е изхвърлен на улицата без пукнат цент. Детето се храни с каквото откри и спи на гарата в родния си Томбал в щата Тексас. По време на улична престрелка сред враждуващи банди подведен патрон профучава край главата му.
„ Не представяйте историята ми по подобен метод, че хората да ме съжаляват. Мразя това. Няма потребност да ме съжаляват. Този опит ме направи това, което съм през днешния ден. Благодарен съм на Бог за всички тествания, през които прекосих “, съобщи Джими Бътлър пред публицисти, които желаеха да опише повече за сложния си път към славата.
Съдбоносно за Бътлър е запознанството му с Джордан Лесли, звездата на учебния футболен тим, за който Джими също играе. Двамата се сприятеляват и бъдещият баскетболист постоянно гостува на приятеля си. В фамилията на Мишел Ламбърт, майката на Джордан, има седем деца, само че този факт не повлиява на гостоприемството им. С течение на времето Джими стартира да бъде третиран като член на многочислената фамилия, а Мишел и брачният партньор ѝ го осиновяват.
„ Казах на Джими, че би трябвало да бъде за образец на по-малките във всичко. Че би трябвало да се пази от неприятности и да работи крепко. И той направи тъкмо това, за което го помолих, без да задава доста въпроси “, спомня си Мишел.
Осъзнавайки, че към този момент има същинско семейство, от което се нуждае толкоз доста, Джими стартира да учи старателно, като в това време тренира и баскетбол. Прогресът му е страховит и става капитан на учебния тим.
Продължава образованието си в университета Тайлър, който играе в долните студентски дивизии. Но за Джими това не е проблем. В първия си сезон вкарва приблизително по 34 точки на мач и бързо се трансформира в най-голямата звезда на дивизията, в която играе.
След края на шампионата предложения към него има от всички топ университети в страната и по съвет на осиновителката си избира Маркет, прочут освен със спорта, само че и с университетските си достижения.
В новия си тим Джими стартира от нулата. През първия си сезон той вкарва приблизително единствено 5,6 точки и не получава доста игрово време. Това обаче не го демотивира. Напротив. Пристига пръв за тренировките и си потегля финален. До края на престоя си в Маркет доближава 16 точки на мач, утвърждавайки се като един от най-хубавите гардове измежду студентите.
„ На паркета той правеше безусловно всичко. Това непретенциозно момче би бил скъпо попълнение за всеки тим. Бях по-твърд в отношението си към Джими по отношение на всеки различен. Той просто не осъзнаваше какъв брой е добър, откакто през целия си живот е бил подценяван. Но аз видях в него състезател, който може да стане доста специфичен “, спомня си треньорът на Маркет Баз Уилямс.
„ Учих се от най-хубавите. Показаха ми, че с цел да станеш популярен, не е задоволително да отбелязваш доста точки. Трябва да си водач и да правиш всичко за положителното на тима, с цел да може той да разчита на теб “, споделя Бътлър.
В допълнение към игровия опит, баскетболистът получава и бакалавърска степен по връзки.
През компликациите към върха
Талантът на младия състезател притегля вниманието на няколко клуба от НБА. Баз Уилямс е индивидът, който изиграва съществена роля в промотирането му, трансформирайки се в различен основен човек в живота на спортиста.
Малко преди драфта наставникът, който е подготвил подробна презентация, отива на среща със остарелия си прочут – генералния управител на Чикаго Булс Гари Форман, – и го убеждава да обърне особено внимание на неговия ученик. Форман се вслушва и взима Джими Бътлър през 2011 година
„ Всички се съмняваха в него. Училищният му треньор и шефът споделяха, че в никакъв случай няма да реализира триумф. А в този момент го приветстват десетки хиляди. Джими продължава да приказва какъв брой сме създали за него, само че си няма визия той какъв брой доста направи за нас. Той промени живота ни вечно “, споделя страстите си осиновителката на баскетболиста Мишел Ламбърт.
След като влиза в НБА, Джими още веднъж би трябвало да се бори за мястото си под слънцето. В дебютния си сезон при „ извънземните “ баскетболистът играе в 42 мача, най-вече като запаса, и означи приблизително единствено 2,6 точки приблизително.
Във всеки идващ сезон Бътлър усъвършенства представянето си и в четвъртата си година към този момент е измежду основните звезди на „ биковете “. В края на шампионат 2014/15 той получава премията за най-проспериращ състезател в асоциацията и става първият с този приз в историята на Булс. Веднага по-късно Бътлър подписва нов контракт с клуба на стойност 95 милиона $.
След това минава през Минесота Тимбъруулвс, Филаделфия 76ърс и Маями Хийт, който изведе до финалите на НБА и за който играе и до през днешния ден. Въпреки че Джими към момента няма шампионски пръстен, той може да се похвали със златен олимпийски орден и четири избирания в идеалния тим на годината.
По време на кариерата си досега той е спечелил над 300 милиона $. Освен това през 2020-а баскетболистът подписа тлъста договорка с китайската марка Li-Ning.
Подробности по контракта не бяха оповестени, само че се знае, че сумата възлиза на стотици милиони.
Не е зле за човек, който е бил изпъден от вкъщи си, тъй като е противен, нали?

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР