Настоящият сезон стартира по крайно неприятен начин за Новак Джокович,

...
Настоящият сезон стартира по крайно неприятен начин за Новак Джокович,
Коментари Харесай

Фараж за шанса Джокович да пропусне US Open: Не става въпрос за здраве, а за контрол

Настоящият сезон започва по извънредно противен метод за Новак Джокович, който поради отхвърли си да се имунизира, бе депортиран от Австралия и по този начин лишен от опция да преследва 21-ви трофей от Шлема, като след това по същата причина той не бе позволен и до присъединяване на Мастърсите в Съединени американски щати. Половин година по-късно сърбинът още веднъж е заплашен от това да пропусне " мейджър " конкуренция поради решението си, защото макар облекчаването на противоепидемичните ограничения в Съединени американски щати към момента остава условието за съществуване на ваксина за влизане в страната.

След като Американската тенис асоциация разгласи, че няма да договаря с управляващите за медицински изключения, за Джокович остава само вярата, че до края на август ще бъде отстранено изискването за имунизация, тъй като в противоположен случай ще му се наложи да пропусне започващия на 29 август US Open.

Това решение бе съществено разкритикувано от някогашния английски политик и един от основателите на Брекзит - Найджъл Фараж. Според него всичко това е подбудено от устрема на американските управляващи да открият надзор върху живота на хората, а не от грижа за запазване на тяхното здраве.

" Тук към този момент не става въпрос за здраве, а за надзор. Правителството взема решение по какъв начин би трябвало да живеете живота си, какво би трябвало и какво не би трябвало да вършиме. Всички знаем, че когато коронавирусът се появи за първи път преди две години, беше нещо извънредно. Сега обаче се научихме по какъв начин да се оправяме с него. Вече има медикаменти. Няма значение какъв брой пъти един човек е имунизиран, защото той също може да се болести с Коронавирус. Ето за какво тук става дума за надзор и би трябвало да се борим доста по-усилено против това ", разяснява някогашният английски политик.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР