Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп, противно на традицията, не

...
Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп, противно на традицията, не
Коментари Харесай

Тръмп заявил, че само със сила ще го изкарат от Белия дом на 20 януари

Настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, обратно на традицията, не желае непринудено да напусне Белия дом в деня на встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън, оповестява СиЕнЕн.

Тръмп е споделил на няколко от своите съветници, че в деня на встъпването в служба на Байдън на 20 януари той ще откаже самичък да напусне Белия дом и ще би трябвало да бъде заставен със мощ да слезе по стълбите.

Някои чиновници се тормозят от това изказване, само че не имат вяра, че Тръмп ще го направи. "Той ще напусне (Белия дом). Той просто се вбеси ", изяснява един от съветниците.

Преди това Axios заяви, че Тръмп възнамерява да отлети от Белия дом с хеликоптер на 20 януари, а по-късно да отлети до Флорида с Air Force One и да приказва на огромен протест пред своите последователи, където ще разгласи, че ще взе участие в президентските избори през 2024 година, като по този метод пропуща всички публични церемонии в столицата.

По традиция в Съединени американски щати в деня, след края на църковната работа, бъдещият президент и вицепрезидент идват в Белия дом, срещат се с предшествениците си и пият чай.

След това пътуват дружно до държавния комплекс на Капитолийския рид, където определеният президент и вицепрезидент поставят клетва. В историята единствено трима изходящи президенти са отказали да участват на тържеството на своите наследници: Джон Адамс през 1801 година, Джон Куинси Адамс през 1829 година и Андрю Джонсън през 1869 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР