Настоящият наставник на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше изобличен

...
Настоящият наставник на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше изобличен
Коментари Харесай

Обвиниха треньора на ПСЖ в расизъм - не искал мюсюлмани и тъмнокожи в отбора си

Настоящият ментор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше компрометиран като расист. Той беше разказан като сериозен съперник на мюсюлманите и тъмнокожите футболисти. 

През предишния сезон Галтие беше отпред на Ница, а съгласно някогашния шеф във въпросния клуб Жюлиен Фурние треньорът намерено е недоволствал от тези играчи в отбора си. Той твърдял, че толкоз доста футболисти в отбора не било хубаво поради Ница като град. Отделно той се оправдавал, че въпросните състезатели не били в пълноценна форма, когато им се налагало да трансформират хранителни си привички по време на Рамазан.

Френският публицист Ромейн Молина пръв популяризира имейл, изпратен от някогашния шеф на Ница Фурние до Дейв Брейлсфорд, който е шеф в притежателя на Ница - INEOS. В него той споделя по какъв начин Галтие е упорствал за продажба на мюсюлмани и тъмнокожи играчи.

“Жюлиен, би трябвало да осъзнаеш в какъв град живеем. Нашият тим не отразява това, което хората тук желаят да виждат. Той не отразява и това, което аз желая да виждам. Не става дума за спортно-техническите качества на футболистите, а за религията и цвета на кожата им ”, споделил Кристоф Галтие на своя началник.

“Снощи бях на ресторант и всеки идваше да ми каже, че тимът ни бил цялостен с черни футболисти ”, прибавя актуалният ментор на ПСЖ.

На среща в офиса на Жюлиен Фурние е бил и синът на Галтие, който споделил по какъв начин татко му се възмущавал, че локалната джамия била цялостна с играчи на Ница.

На 31 май 2022 година, по време на среща, на която е трябвало да се възнамерява трансферната политика на Ница за новия сезон, Галтие е поискал раздялата с най-малко петима такива играчи - Жан-Клер Тодибо, Юсеф Атал, Хишам Будауи, Амин Гуири, Марио Лемина и други Освен това треньорът се възпротивил против опцията да бъде притеглен Озан Кабак, който е турчин.

В последна сметка скоро по-късно Кристоф Галтие напусна Ница, с цел да поеме Пари Сен Жермен. Така той изкара единствено един сезон в

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР