Настоящият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро си

...
Настоящият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро си
Коментари Харесай

Преди пет години екоминистърът е подал сигнал за нагласени оферти при надзора на хазартния бизнес

Настоящият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро си спомни за забавен случай от първите му дни като народен представител, който е обвързван с следствието на хазартния бизнес на Васил Божков. Той стана депутат от " Патриотичния фронт " в края на 2014 година, когато на власт пристигна вторият кабинет на Бойко Борисов.

По думите на Димитров още при започване на депутатската му кариера при него пристигнали група програмисти, които му споделили, че " в еди-кое си министерство ще се отвори оферта за контрол на тези, които ще пресмятат посредством компютри приходите от хазартните игри ". И продължи с описа си.

" Казаха ми, че ще бъде определен на инцидентен принцип еди-кой си мъж и еди-коя си жена. Единият ще бъде ръководител, а другият - член. Те ще изберат еди-коя си компания, която да направи това нещо. Много се смях тогава. Потърсих Менда Стоянова (бел. ред., ръководител на бюджетната комисия), само че нея я нямаше. Там беше Краси Велчев (бел. ред., зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ). Написах на един лист какво ми споделиха, запечатах го, дадох го на Краси и му споделих да го отвори два дни по-късно. Отворихме го тогава и се оказа, че съответствува едно към едно ", описа Емил Димитров.



Той добави, че е алармирал финансовия министър, само че по-късно не знае какво е станало. И тогава, и в този момент финансов министър е Владислав Горанов.

Срещу притежателя на " Нове холдинг " Васил Божков предходната седмица задочно бяха повдигнати 7 обвинявания, измежду които за началник на проведена незаконна група, за укриване на над половин милиард лв. налози и предложение на рушвет. Обвиненията против него се случват на фона на приемането на законови промени, които да създадат допустимо организирането на лотарийни игри единствено от страната. Божков беше арестуван в ОАЕ, само че към момента не се знае дали ще бъде екстрадиран. Вчера в офисите му стартира разказване на сбирката му от антични предмети. Бяха конфискувани и няколко коли.

" Явно лимитът на толерантност е минал и прокуратурата се намеси. На някого му е пристигнало до гушата да следи какво става и описа за схемата. Този пазар няма да остане празен, нали ви е ясно? Някой ще се нанесе. Ама дай, тъй като някой различен ще влезе, да не се прави нищо ", сподели още по тематиката екоминистърът, който е и някогашен началник на Агенция " Митници ".

Емил Димитров добави, че България създава 8 пъти повече боклуци, в сравнение с внася. Именно поради това нямало по какъв начин да бъде спрян вносът, защото можело да се стигне до реципрочни ограничения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за хазарта (94)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР