Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова запазва преднината си пред

...
Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова запазва преднината си пред
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч”: Малко над 10% преднина на Фандъкова пред Манолова

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова резервира преднината си пред съперника си Мая Манолова в навечерието на балотажа на локалните избори. Това демонстрират данни на представително изследване на „ Алфа Рисърч” измежду 800 гласоподаватели, което е поръчано и финансирано от bTV.

Към момента 38,4% от интервюираните декларират, че сигурно ще гласоподават, а 17% се двоумят. Сред сигурните гласоподаватели 83,3% са избрали своя любимец.
Вече е ясна цялостната картина от първия тур на локалните избори (ОБЗОР) Вторият тур на доста места ще е яростен
55,3 на 100 от решилите, че ще гласоподават ще изберат Йорданка Фандъкова, а 44,7 на 100 - Мая Манолова. За съпоставяне, при 100% обработени протоколи от първия тур, разликата сред двете беше 8,58%, до момента в който в този момент е 10,6%.
Снимка: Алфа Рисърч
На балотажа най-силна се обрисува да е „ партията” на негласуващите – 44,6% от безусловно всички интервюирани изобщо не мислят да отидат до урните.

Настоящото проучване е извършено в интервала 28 – 30 октомври 2019г. от Алфа Рисърч и е предоставено и финансирано от bTV.

Изследването е извършено измежду 800 пълнолетни поданици на гр. София с право да гласоподават в локалните избори. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по главните социално-демографски признаци. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по домовете на интервюираните лица.

Какво е съотношението на силите преди балотажите на локалния избор? Отговорите – на следващия ден в „ Тази сутрин”!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР