Настоящият институт на главния прокурор ще бъде променен изцяло. Това

...
Настоящият институт на главния прокурор ще бъде променен изцяло. Това
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Настоящият институт на главния прокурор ще бъде променен изцяло

Настоящият институт на основния прокурор ще бъде изменен напълно. Това сподели някогашният правосъден министър Надежда Йорданова в коридорите на Народно събрание във връзка конституционната промяна, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Ще приказваме с всички парламентарни групи идната седмица, с цел да можем да намерим общото, което ни сплотява за изменение в Конституцията. Има гласове за изтриване на института основен прокурор, има и други благоприятни условия ", съобщи Йорданова.

" Общото, което сплотява позициите, че настоящият институт на основния прокурор, който фактически съдържа цялата власт, ще бъде напълно изменен и той няма да продължи да съществува ", сподели още тя.

Йорданова увери, че ПП-ДБ не са се договаряли с Движение за права и свободи нищо. Двете парламентарни групи само разискват това по какъв начин би трябвало да наподобява правосъдната власт след промените и какви промени би трябвало да бъдат направени в главния закон. 

" Не се договаряме за нищо. Разговаряме и обсъждаме хрумвания. Това е изцяло обикновено. Има гласове, че с изключение на промени в главата за правосъдна власт, би трябвало да има такива и в други елементи на Конституцията. Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС са заявявали, че имат такива хрумвания. Най-добрият вид е да има общ законопроект. Демократична България упорства от доста години, че трябва да бъде реформиран института на основния прокурор и Прокуратурата ", сподели още някогашният правосъден министър.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР