Настоящият голмайстор на турската Суперлига в Турция Александър Сьорлот, реализирал

...
Настоящият голмайстор на турската Суперлига в Турция Александър Сьорлот, реализирал
Коментари Харесай

Голмайсторът на Турция привлече вниманието на цяла Европа

Настоящият голмайстор на турската Суперлига в Турция Александър Сьорлот, осъществил 29 попадения във всички шампионати от началото на сезона, от ден на ден впечатлява цяла Европа.

В момента състезател на Трабзонспор, където е даден чартърен от британския Кристъл Палас, снажният 24-годишен нападател надали ще остане в турския отбор, даже в случай че клубът задейства опцията за закупуването му. Всъщност към двадесет клуба към този момент са по следите на норвежкия колос и борбата дава обещание да бъде яростна през идващото лято, изключително в случай че коментираната сума се резервира към 15-18 милиона. Откупната клуза е много по-ниска.

Сайтът footmercato го слага постоянно в топ 10 на нападателите дружно с Кристиано Роналдо, Чиро Имобиле, Джейми Варди, Лионел Меси и Ромелу Лукаку. С 19 маркирани гола в 22 мача в шампионата, квалифициран за огромния футбол в Розенборг, Кристъл Палас към този момент заплати 12 милиона евро на датския Мидтиланд през 2018-а.

Физическите му параметри 195 см и 95 кг го вършат доста сложен за прекъсване. А към този момент беше наименуван " Краля на севера " от своя съотечественик и сътрудник в норвежката офанзива Ерлинг Холанд. Блестящ от началото на сезона, този нападател с ускоряване и рядка техника за състезател с такива размери е, доста сложен за запазване и бранителите в турското състезание са научили това доста добре. Шлифоват в белгийския Гент тогавашният му треньор Ив Вандерхаге предсказа атомна норвежка офанзива със Сьорлот и много по-раздвижения Холанд в бъдеще.

Alexander Sørloth pic.twitter.com/SkqXyF5Mjq
— Papa Del SOSA (@papadelsosa) March 31, 2020
Така че е неизбежно - сходни осъществявания в състезание като турската лига не остават незабелязани. Около двадесет клуба са нащрек, вземат информация и ходеха да следят напредъка на този съвременен нападател, чийто профил сега е доста издирван. В тази оценка на заинтригуваните страни има френски клубове - в това число Монако, Лион и Марсилия, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Милан, Наполи и британски клубове, в това число Челси.

С алтернатива за откупуване от към 7 милиона евро, Трабзонспор би трябвало бързо да употребява тази алтернатива. Сьорлот обаче би се заинтересувал от този клуб, само в случай че му се даде късмет да потвърди головите си умения и в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР