Настоящият депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков разказа за фрапиращи случаи

...
Настоящият депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков разказа за фрапиращи случаи
Коментари Харесай

Имало е теч на информация от ГДБОП към Нотариуса, смята Бойко Рашков

Настоящият народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков описа за фрапиращи случаи на теч на информация от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), до момента в който той е бил вътрешен министър. Тогава отпред на ГДБОП е Калин Стоянов, който в този момент е отпред на Министерство на вътрешните работи.

Бойко Рашков описа, че до момента в който е длъжностен министър през 2021 година, при него постъпват първите сигнали против Мартин Божанов – Нотариуса. Тогава в Министерство на вътрешните работи отиват Ивайла Бакалова, Николай Стайков от Антикорупционния фонд, както и някогашната брачна половинка на Нотариуса, която също разкрива доста обстоятелства към обстановката.

Според Рашков, с цел да избегнат теч на информация, предават всички свидетелства в ГДБОП на ръка.

„ Още вечерта се бяха обадили на някогашната брачна половинка на Божанов, с цел да ѝ кажат да си затваря устата. Предполагам, че е изтекла информацията от кабинета, където се организираха тези чувания. Там, когато бяха пристигнали Ивайла Бакалова и Стайков от АКФ, присъстваше и шефът на ГДБОП, който в този момент е министър на вътрешните работи (бел. ред. Калин Стоянов), “ изясни Бойко Рашков по Nova TV.

Toй добави, че са се наложили повторни срещи с Бакалова и още на пета или десета минута след диалога им " излезе обява за визитата ѝ в едно от кафевите издания, “ съобщи Рашков: „ Има теч, както от кабинета на министъра, по този начин и от ГДБОП “.

Самият той е бил срещу назначението на Калин Стоянов за вътрешен министър, само че по различен мотив, Не пожела да опише повече.

Бойко Рашков беше в студиото на Nova TV с директория с документи. Макар той да е бил първият, до който са достигнали сигналите против Нотариуса, някогашният вътрешен министър не е част от състава на парламентарната комисия, която би трябвало да откри събитията към мрежата и активността на убития на 31 януари мъж.

Според Рашков краткотрайната комисия няма да свърши работата си обективно, тъй като е формирана на правилото на болшинството и ще се реши това, което желае болшинството.

Според него парламентарната комисия би трябвало да изиска значима информация - с какви задания и при кого изцяло свободно в спецсъда е влизал Божанов. „ Тази информация ще даде доста значими отговори “, разяснява Рашков и добави, че до него не е достигала информация Божанов да е сътрудничил на Министерство на вътрешните работи.

" Самият Мартин Божанов се е движил с защита и със наследник буркан ", сподели Рашков и загатна, че не изключва той да се е употребил с застъпничество освен от прокуратурата, само че и от изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи.

„ Не е инцидентно, че има фотоси пред този специфичен клуб, на които се виждат и полицейски коли. Надявам се в сряда да бъде предоставена информация за номерата на колите, “ съобщи актуалният народен представител.

Според данните, с които той разполага, частният клуб SS е посещаван постоянно от някогашния основен прокурор Иван Гешев, само че измежду гостити клуба са и „ напористи сегашни политици “, както се изрази Рашков.

„ Без защита от по-високо равнище нито Еврото, нито е имало по какъв начин да съществуват “, сподели Рашков.

Според някогашния министър двете групи - на Пепи Еврото и на Нотариуса - са работили дружно до опредлен миг, само че след това са се разделили. Една от вероятните аргументи е това, че Божанов бил непосредствен със брачната половинка на Пепи Еврото – Любена.

Той прочете в един от документите, които носеше със себе си: " С. и Р. " получавали крупни суми в " Осемте джуджета ". С.е на висока държавна позиция сега, по думите на Рашков, само че не сподели дали зад инициала С. стои изпълняващият функционалността основен прокуров - Борислав Сарафов.

„ Във всеки случай рибата се вмирисва откъм главата, “ съобщи Бойко Рашков.

Той описа и за случай на формирано, което обаче му е отнето и изпратено в Софийска градска прокуратура по подготвеност и по този начин и е потънало. Производството е било за подслушвания и изнудване. Вместо това било формирано произвеждане против самия прокурор за закононарушения по работа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР