Настоящите проблеми в енергетиката и високите цени са в резултат

...
Настоящите проблеми в енергетиката и високите цени са в резултат
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: ГЕРБ заложи бомба в енергетиката

Настоящите проблеми в енергетиката и високите цени са вследствие на бомба, която е заложена от ръководството на ГЕРБ. Това съобщи от “Демократична България ” в предаването “Денят с Веселин Дремджиев ”. Според него, главен проблем с цената на газа е забавеното създаване на българо-гръцката връзка, от която може да се получава газ от Азербайджан.

“Знаем за какво връзката с Гърция я няма. Защото съветските ползи и техните проводници в България оказват всевъзможен напън да няма действителна диверсификация ”, съобщи той. “Всички обещания на Борисов от 12 години са, че в границите на 3 години връзката ще е подготвена. Но се прави всичко допустимо да се бави, като се прокарва под язовир “Студен бунар ” и труднодостъпни терени. Тя би трябвало да носи 35% от потреблението на газ в България и когато е подготвена към този момент няма да сме подвластни на натиска на “Газпром ” и Русия ”, добави той. “ГЕРБ направиха по този начин, че ПАВЕЦ “Чаира ” съвсем да не действа, а Топлоелектрическа централа “Марица Изток 2 ” да е в това положение. Отговорността за това се носи еднолично от Бойко Борисов ”, сподели още той.
 Ивайло Мирчев: Атмосферата в това Народно заседание беше извънредно отровна Ивайло Мирчев: Атмосферата в това Народно заседание беше извънредно отровна
Атмосферата в това Народно заседание беше извънредно отровна. Това сподели Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ в предава...

Ивайло Мирчев съобщи, че приоритет на “Демократична България ” остава мощното посланичество в Народното събрание и осъществяването на целите от предизборната стратегия. “В нашите 12 целта за рационализация на България място за президента няма, само че има доста работа в Народното събрание. Ако успеем да формулираме управническа коалиция по тези 12 точки, ще е доста добре ”, сподели той.

По отношение на възможни бъдещи партньорства уточни, че диалози с придвижването на Кирил Петков и Асен Василев ще се водят, откакто покажат подготвена стратегия. “Има избрани въпроси при нас във връзка с реакцията на “Продължаваме смяната ” по отношение на Движение за права и свободи и ГЕРБ. “Демократична България ” в това отношение е извънредно поредна и на изборите през април, и през юли. Казахме, че няма да се коалираме с ГЕРБ и устояхме ”, сподели той.

На въпрос за възможната номинация от предприемчив комитет на “Правосъдие за всеки ” на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов за президент Ивайло Мирчев съобщи, че в случай че той бъде повдигнат, груповите органи на партиите в “Демократична България ” ще вземат решение дали да го поддържат. “Ние нямаме нито човек на диванчето, нито човек в джипката, който споделя: “Това ще е решението ” и да го прокарва. Имаме си групови органи на обособените партии, те вземат решение какво ще е държанието, а по-късно и на “Демократична България ”, съобщи Мирчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР