настоящата ситуация на изолация, дистанционно обучение и работа от вкъщи

...
настоящата ситуация на изолация, дистанционно обучение и работа от вкъщи
Коментари Харесай

Дистанционното обучение, електронните устройства и здравият сън на децата

настоящата обстановка на изолираност, отдалечено образование и работа от у дома - електронните устройства са безспорна нужда. Те са потребни и практични. В същото време, обаче, несъразмерната им приложимост може да аргументи разнообразни вреди.

Една от тях е обвързвана със синята светлина, предавана от екраните. Тя, може да „ програмира “ мозъка по този начин, че той да забави процеса на заспиване. Вълнуващото и от време на време и стресиращо, наличие от електронните медии може да направи същото, карайки децата да заспиват по-късно и даже да се будят през нощта.

От Академия за родители дават няколко тествани съвета, а още от тях можете да намерите в безплатния

Дръжте децата надалеч от наличие, изпълнено с принуждение, или наличие, което би ги направило тревожни.

Лесно е да се досетим, че е належащо да се заобикаля евентуално плашещо за детето наличие - изключително в часовете директно преди лягане. Но не забравяйте, че времето денем също има значение. Според извършени изследвания измежду деца в предучилищна възраст сходно наличие въздейства на съня.

Определете интервал без електронни устройства, който да е най-малко един час преди лягане.

Всъщност не е напълно ясно дали един час е задоволителен, изключително за дребни деца. Но множеството изследвания, търсещи връзка сред използването на електронни устройства и проблемите със съня, се концентрират точно върху този период от време и откриват, че той има значение.

Ако не желаете (или не можете) да спрете използването на електронни устройства преди лягане, използвайте филтър за синя светлина.

Създаването на табиет за най-малко един час без електронни устройства може да се окаже мъчно – изключително в случай че детето ви би трябвало да си напише домашното на компютъра да вземем за пример. Но без значение дали става въпрос за мобилен телефон, компютър или таблет, би трябвало да има алтернатива за включване на филтър за синя светлина. В множеството случаи филтрите са в действителност приложения, които трансформират цветовия набор, предаван от екрана.

Проверете стаята на детето си за нощни лампи и други обекти, които могат да излъчват синя светлина.

Нощните лампи, които се предлагат за понижаване на тревогата при децата и за улеснение на заспиването, постоянно употребяват синя светлина.

В управлението, формирано от ще намерите още потребни препоръки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР