Настоящата криза, поради която цените на енергията вече са повече

...
Настоящата криза, поради която цените на енергията вече са повече
Коментари Харесай

Bloomberg: Европа е на границата на рецесията, една фраза на Путин взриви цените на нефта и газа

Настоящата рецесия, заради която цените на силата към този момент са повече от седем пъти по-високи от типичните сезонни индикатори, докара европейската стопанска система покрай криза, според 

След известието на съветския президент Владимир Путин за частична готовност, еталонните газови фючърси скочиха с 10% и се повишават за втори следващ ден. Германия съобщи, че ще национализира UniperSE и ще предотврати колапса на енергийния бранш, защото зимата е единствено след дни. А английското държавно управление разгласи многомилиардна финансова помощ за бизнеса.

„ Днешните изказвания на съветския президент сигурно ще имат резултат върху цените на газа в Европа “, сподели Том Марзек-Мансър, началник на газовите разбори в основаната в Лондон ICIS. „ Ако обстановката ескалира още повече, търговците ще се съсредоточат върху опасенията по отношение на директните потоци. “

Цената на барел нефт също се увеличи. Барел WestTexas Intermediate се увеличи до $87, което е растеж от 3,2%.

Напрежението пораства и в очакване на решението на Федералния запас на Съединени американски щати по отношение на паричната политика. Очаква се централната банка да увеличи лихвите със 75 базисни пункта и числата да доближат равнището, за което предизвести, когато разгласява нови стопански прогнози.

 „ Страховете за спиране на доставките на нефт поддържат покачването на  цените “, сподели Джовани Стауново, стоков анализатор в UBSGroup AG.

В същото време еврото падна внезапно по отношение на $, до момента в който облигациите се покачиха. Европейската валута сподели двуседмично дъно, падайки с 0,9% до $0,9885. Медиите „ подсказват, че евентуално сме на ръба на ескалация, което води до напълно нов кръг от неустановеност “, сподели Джейн Фоли, началник на валутната тактика в Rabobank.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР