Настоящата година не може да бъде определена като успешна за

...
Настоящата година не може да бъде определена като успешна за
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия понесе нов жесток удар

Настоящата година не може да бъде избрана като сполучлива за доставчиците и за автомобилните производители. И едните, и другите се оказаха заложници на обстановка, която става разумно продължение на избухналата зараза от COVID-19 и последвалата я рецесия. А в този момент ситуацията е на път да се утежни още повече.
Заради пандемията доставчиците на аварийни елементи и съоръжение понижиха темповете на произвеждане и започнаха да създават доста по-малко микрочипове. В същото време огромните автомобилни компании останаха без ресурси от същите тези микрочипове, както и от полупроводници, и това ги принуди също да стартират да понижават размерите на произвеждане. Това обаче става в миг, в който пазарът се възвръща и търсене на нови коли последователно се връща на старите равнища.


 Рекорден спад на продажбите на нови коли в Европейски Съюз Рекорден спад на продажбите на нови коли в Европейски Съюз
Продажбите на нови коли в страните от Европейски Съюз през 2020 година записват рекорден спад, оповестява Automotive News Europe, като се базира...
Неприятната обстановка се усложни в допълнение от още един случай - мощен пожар в завода Renesas Electronics в Япония, който е един от най-големите производители на полупроводници и микрочипове в света (на него се падат към 30% от общото производство). Заради пожара предприятието сега е затворена и не е ясно по кое време ще проработи.
От компанията-производител към този момент оповестиха, че дефицитът на съставни елементи ще продължи да се усилва в околните седмици. А това ще сложи под сериозна въпросителна производството на колите на доста от водещите автомобилни компании по света.
Според информациите, причина за пожара е внезапна смяна в напрежението в електрическата мрежа. Напълно да изгорели към 600 квадратни метра от завода, което е едвам 5%, само че казусът е, че точно в засегнатия бранш се създават микрочиповете. Очаква се възобновяване на вредите да отнеме най-малко един месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР