Настоящата 2019 може да е знакова за света на гейминга.

...
Настоящата 2019 може да е знакова за света на гейминга.
Коментари Харесай

Станаха ясни с кои видеоигри ще стартира Stadia

Настоящата 2019 може да е знакова за света на гейминга. След няколко несполучливи опита за платформено самостоятелен заоблачен стрийминг на видеоигри, на сцената на клауд гейминга се появиха Microsoft и Гугъл с xCloud и Stadia. И въпреки и анонсите им по-скоро да не провокираха „ уау резултата “, който се очакваше, изключително този на Stadia, нещата може да потръгнат, а случи ли се това, хоризонтът е задоволително просторен, с цел да мечтаем.

Първата от двете услуги започва напълно скоро – още при започване на идната седмица – на 19.11. Става въпрос за Гугъл Stadia, която при започване на излизането си ще включва общо 12 игри: Assassin’s Creed Odyssey, Destiny 2: The Collection, Guilt, Just Dance 2020, Mortal Kombat 11, Kine, Samurai Showdown, Red Dead Redemption 2, Thumper, Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition, Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, като до края на годината първите консуматори на услугата ще получат достъп и до още игри.

И в този момент да споменем малко повече за неналичието на „ уау резултат “ при анонса на Stadia. В годините на очакване на клауд гейминга да се осъществя (освен плахите опити на компании, като Gaikai и Onlive) в общественото пространство се разви концепцията за „ Netflix за игри “. И тъкмо, както с известната услуга на Netflix, седиш си в хола и вместо филм, отваряш каталога на услугата и си пускаш гратис да играеш игра против алегорична сума. Не, Stadia не е това и най-малко към този момент няма да бъде. Засега има безвъзмездна игра – Destiny – и във времето ще бъдат добавени други по-стари заглавия, само че логиката тук е напълно друга. Трябва да си закупиш играта, с цел да я играеш. Stadia идва в два разновидността. Безплатен и заплатен, абонаментен проект – Base и Pro. Като за начало, за сумата от $129.99 се сдобивате с хардуерен комплект от контролер (може да се поръча отделно), Chromecast устройство и три месеца безвъзмездна услуга. Самата услуга, включена в Pro пакета ще идва на цена от $9.99 и разликата в двата проекта са в предоставяните характерности и показване, както и в безвъзмездни игри – мечтаният „ Netflix за игри “.

Stadia започва по едно и също време на 14 пазара в Северна Америка и Европа, предлагайки ви да играете на необятен набор от устройство и определени телефони. За десктоп ще ви е нужно само приемлива условията интернет връзка и Гугъл Chrome, през който непосредствено ще играете игрите си. Очаква се също по този начин, Stadia да работи и с други услуги за цифрово разпространяване на игри, като да вземем за пример Uplay+ на Ubisoft. Засега информация за други платформи няма.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР