Настоящата 2018 ще бъде много подобна на 2017, когато търсенето

...
Настоящата 2018 ще бъде много подобна на 2017, когато търсенето
Коментари Харесай

Търсенето на имоти ще изпревари предлагането и през 2018 г.

Настоящата 2018 ще бъде доста сходна на 2017, когато търсенето доста набъбна и изпревари предлагането. Това разяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties, пред Bloomberg TV Bulgaria.

„ В момента имаме едно наваксване на предлагането от страна на новото строителство. Но към момента има една огромна група купувачи, които са на пазара и които не се задоволили потребността си да закупят парцел или да влагат. Така че следва доста забавна и динамична година “.

По думите ѝ имотният пазар сега се развива главно от локалното търсене, а то се движи и от икономическия напредък, растежа на приходите и наличното банково финансиране.

„ В момента нямаме вложения от чужбина, т.е нямаме това, което го имаше през 2006-2008 – едни спекулативни упования, едно наливане на пари в недвижими парцели от страна на задгранични жители и вложения. В случая цените тук се движат доста по-плавно оттогава “.

„ Ако погледнем назад към 2006-2007, ще забележим, че имаше годишни повишавания за тримесечията в границите на 30-50% за София, което са безумни равнища. В момента пазарът се движи с едни темпове към 10% “, добави още Стойкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР