Настолна игра може да подпомогне психичното здравеНастолната игра Dungeons and

...
Настолна игра може да подпомогне психичното здравеНастолната игра Dungeons and
Коментари Харесай

Настолна игра може да подпомогне психичното здраве

Настолна игра може да подкрепи психологичното здраве
Настолната игра Dungeons and Dragons (D&D) може да повлияе позитивно върху психологичното здраве на играчите, сочи изследване, представено от eлектронното издание „ МедикълЕкспрес “. Резултатите от проучването демонстрират, че лекари и психолози могат да я употребяват като лечебно средство.
Изследването е извършено от Университетския лицей в Корк, Ирландия.
Dungeons and Dragons е настолна фентъзи ролева игра, която се трансформира в международен феномен. Тя изисква обществена активност като чести срещи в група в продължение на месеци или години и предизвиква творчество и съдействие от страна на играчите.
Проучването е направено след пандемията КОВИД-19
и има за цел да изследва въздействието й върху психологичното здраве на тези, които постоянно я играят. Резултатите сочат няколко основни аспекта, които подкрепят позитивно психологичното здраве – креативно изложение, грижа за другите, вдишване на отговорност.
„ Нашето изследване откри, че участниците са обсъждали изгодите от играта
и позитивното й влияние върху психологичното им здраве “, сподели Орла Уолш, началник на изследването. „ Те споделят, че по време на играта изпитват мощно възприятие за надзор в характерни моменти. Но в действителността в сходни обстановки това не е по този начин. Докато доста занимания могат да разрешат креативна изява, D&D разрешава на участниците взаимно да построяват и населяват светове, които са основани от тях. “
Проучването демонстрира, че играта има забележителен капацитет
да бъде употребена в лечебна среда, защото играчите се усещат по-комфортно да изследват проблеми и да упражняват умения в пространство, което е отделено от действителния свят. Участниците оповестяват за изгодите в всекидневието, в това число за нараснало самочувствие и личностно израстване.
Откритията разрешават на учените в региона на логиката на психиката
да схванат по-добре механизмите, посредством които тази активност може да окаже позитивно въздействие. Изследването е оповестено в International Journal of Role-Playing.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР