Настимир Ананиев, председател на регионалната комисия в Парламента, коментира парите

...
Настимир Ананиев, председател на регионалната комисия в Парламента, коментира парите
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Относно парите на пътните фирми, невинни няма

Настимир Ананиев, ръководител на районната комисия в Парламента, разяснява парите на пътните компании по Българска национална телевизия: 

" Кога и при какви условия пътните компании ще си получат парите? "  - попита го водещата на " Още от деня " Поли Златарева. 

" Решението което приехме, има няколко съставния елемент. Първо разплащаме 50% от сертифицираните контракти, това значи - действия, които са получили документ. Изплащаме 100 % от договорите, които са свързани с мантинели, с хоризонтална маркировка и с пътни знаци, останалите проценти ще минат през един надзорен механизъм.

Първо междуведомствена комисия към Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие ще издаде отчет, откакто инспектира тези контракти. Те сега ги ревизират. След като този отчет влезе в районна комисия, ние би трябвало да излезем със мнение и Народно събрание да излезе с решение, тъй като е доста значимо да подсигуряваме парите на данъкоплатците, това е обществен запас. 

След като стартира инспекцията, се даде поръчка, че доста евентуално ще има разминавания. 50% от тази работа най-вероятно е свършена. За това беше определен самият %. Относно митингите на компаниите, би трябвало доста ясно да заявим - тук почтени няма. Когато е забъркана тази каша, до 2019-та е имало публични поръчки на стойност 700 млн. Но когато ГЕРБ виждат, че ще слязат от власт, стартират за над 3 милиарда възлагане, цената е вдигната 5 пъти. Пари, които не са били заложени в бюджета. Сега се оказва, че българският поданик е пленник на тези условия, няма поддръжка по пътя, идва сезон, а хората гинат по пътищата... "  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР