Настимир Ананиев беше публично уличен в сексизъм от трибуната на

...
Настимир Ананиев беше публично уличен в сексизъм от трибуната на
Коментари Харесай

ЦИРК! Росица Кирова насоли Настимир Ананиев. Цончо Ганев: Излезте и се разберете по женски

Настимир Ананиев беше обществено махленски в сексизъм от трибуната на Народното събрание. Направи го зам.-председателката на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ. Той се обиди и изиска опрощение, а след това и оставката й.
Повод за рецензията на Ананиев беше неговото мнение, че тя не може да усмири залата и би трябвало да отстъпи на различен да довърши точката от дневния ред за съглашението с „ Боташ “.
„ Ако не можете да водите съвещанието, отстъпете на някой различен. Когато някой е предизвикан да се обажда от място, е тъй като вие не си вършите работата, позволявате да се приказва какво ли не от тази естрада “, възмути се Ананиев.
„ Въобще проспивате какви неща се приказват, обиди, които се сипят от тази естрада, а по-късно ми коментирате за подвиквания от място. Ако си влезете в роля, няма да има подвиквания от място, отстъпете някой да води различен “, продължи да я подлага на критика националният фаворит от Политическа партия.
„ Аз одобрявам вашите забележки, само че ще ви обърна внимание, че когато мъже ръководят Народното събрание, вие при такива обстановки не им вършиме сходни забележки “, отвърна Кирова. „ Сексистко държание няма да понасям “, отсече тя, а залата избухна в ръкопляскания.
Ананиев възобнови разправията по въпроса за сексизма и след почивката.
„ Процедурата ми е обвързвана с внушението, което направихте по отношение на моята процедура, която надали не била сексистка “, изясни той. „ Фактологията ви опровергава. В 48-ото Народно събрание съм направил 24 процедури, нито една не е била към вас, тъй като не бяхте в управлението. В 49-ото Народно събрание съм направил 7, единствено една е била към вас “, регистрира депутатът от ПП-ДБ. „ Но по-проблемното е, че вие се виждате като единствената жена, зам.-председател, която може да води съвещанието. Има и друга жена, която също може да води вместо вас “, уточни той към Филиз Хюсменова, която е другият зам.-председател на Народно събрание.
„ Трябва доста деликатно да си мерите думите. И чакам опрощение от вас “, обиди се на собствен ред Ананиев.
На трибуната скочи зам.-председателят на ПГ на „ Възраждане “ Цончо Ганев в отбрана на Кирова, съобщи Дир.бг.
„ Човекът-партия ВОЛТ си разреши непосредствено да нападне, да наругае тогавашния ръководител госпожа Кирова “, напомни той една преживелица от предходния парламент. „ Г-н Ананиев вие тогава помните ли какво се случи? Какво си разреши вашата скромна личност да скочи и да наругае. За разлика от вас, аз съм мъж и излязох да защитя една жена, вие по характерен женски обичай скочихте да дерете с маникюра си друга жена. Затова излезте и се разберете като дами, господин или госпожа, не знам по какъв начин се определяте, ваше право е “, взриви пленарната зала Ганев.
Ананиев отвърна на удара и изиска оставката на Кирова и поради това, че е оставила Цончо Ганев да приказва „ цялостни нелепости “ от трибуната.
„ След като оставихте за следващ път пасквилът Ганев да се показва по метода, по който се показва, е явно за всички несистемното ви справяне с воденето на съвещанието и ви приканвам да си подадете оставката “, отвърна Ананиев. Той призна, че му е доста любопитно за какво от нейната група от ГЕРБ си мълчат, а от „ Възраждане “ я пазят.
„ След като не можете да се справите, подайте си оставката “, безапелационен беше Настимир Ананиев.
Кирова разгласи, че на този зов дава отговор „ с усмивка и безмълвие “.
Повод за обвиняванията в сексизъм и несправяне с работата потеглиха от почтена имитация на Кирова. Преди това тя съобщи от трибуната, че не може да прави на всеки народен представител забележка за това какво приказва от място.
„ Не отвръщам на всяко подвикване в залата, тъй като би трябвало на 50 индивида непрекъснато да върша забележки. Съвсем неотдавна ми бяха създали забележка, че не би трябвало да се държа като класен началник “, оплака се депутатката от ГЕРБ. „ Възпитанието на народните представители е дело на техните родители и на първите 7 години от техния живот “, безапелационна беше зам.-шефката на Народното събрание.
„ Няма по какъв начин да репликирам всеки един, който се изрича от място, пробвам се да го върша, когато е безпределно жестоко и неуважително към народните представители “, добави още тя. А мотивът за обяснението й бе почтена забележка от Костадин Костадинов, че е трябвало да глоби водача на ДСБ Атанас Атанасов, който декларирал „ тук всевъзможни хора приказват каквото си желаят “. Лидерът на „ Възраждане “ се възмути, че в Народното събрание няма всевъзможни хора, а народни представители, които имат свещено право да приказват в действителност каквото си желаят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР