Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че е останал доволен

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че е останал доволен
Коментари Харесай

Алегри: Спечелихме важна точка срещу много силния Интер

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че е останал удовлетворен от равенството 1:1 с Интер в Дерби д'Италия. Торинци взеха точка от „ Джузепе Меаца “ с късна дузпа, осъществена от Пауло Дибала.

Алегри счита, че точката е доста значима за отбора.

„ Първото полувреме бе положително, а второто още по-добро. Създадохме много положения, които трябваше да отиграем по-добре. След това натиснахме с повече убеденост против доста мощния тим на Интер. Нека не забравяме какъв брой са мощни те механически и физически, тъй че ни трябваше сходно показване. В началото бяхме леко безредни при пресата, само че това е още една стъпка в нашето израстване. Спечелихме значима точка, която ни оставя на три зад Интер и ни разрешава да продължим серията си от положителни резултати. Освен това ще имаме късмет да стопим изоставането от водачите преди паузата за националните тимове “, съобщи Алегри.

Той разяснява и решението си да остави Федерико Киеза и Матайс Де Лихт на пейката за сметка на Деян Кулушевски и Джорджо Киелини.

„ Знаех, че ще бъде много физически конфликт първоначално, по тази причина заложих на Кулушевски, който повече да тормози Брозович. Когато темпото поспадна, пуснах Дибала и Киеза, а с това се увеличи и увереността ни. Това е добра точка, само че в този момент би трябвало наложително да победим Сасуоло в сряда “, изясни италианецът.

Интер означи в миг, в който Юве бе с човек по-малко на терена, защото Федерико Бернардески получаваше здравна помощ.

„ Това бе просто съвпадане. Дори и с 10 индивида, можехме да не допуснем този гол. Стана много инцидентно. Това бе бойко реми, с доста физически конфликти, само че би трябвало по-добре да приключваме офанзивите си. Когато топката стигне до наказателното поле, би трябвало да приключваме основаното състояние. Изпуснахме 8-9 точки при започване на сезона, тъй че трябваше да се върнем към основите. А основите са солидна организация в отбрана. Трябваше да стартираме от там и по-късно да надграждаме и да мислим за офанзивата. С повече убеденост, ще стартираме и да нападаме по-смело. Запазихме 4 „ сухи “ мрежи, а това демонстрира напредък. И през днешния ден не дадохме доста благоприятни условия на Интер. Проблемът е, че всички би трябвало да бъдат нападателни - от нападателите до бранителите. В противоположен случай тимът страда “, добави още Алегри.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР