Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази задоволство от трансферната селекция

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази задоволство от трансферната селекция
Коментари Харесай

Алегри: Напуснаха ни отлични играчи и ги заменихме с други отлични футболисти

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази удовлетворение от трансферната селекция на отбора поради напусналите футболисти през това лято. Торинският гранд беше изоставен от съществени играчи като Джорджо Киелини, Матайс де Лихт и Пауло Дибала, само че бяха привлечени звездни попълнения като Пол Погба, Анхел Ди Мария, Бремер и Филип Костич. Специалистът също по този начин разяснява какво е нужно на отбора, с цел да се бори за купата през новия сезон.

“Не знам дали сме по-силни от предишния сезон. Напуснаха ни някои отлични играчи, като ги заменихме с други отлични футболисти. Трябва да имаме възторг и да сме наясно, че ни е нужно нещо значимо, с цел да спечелим купата. Трябва да работим. Научен съм, че най-важното е да се побеждава в мачовете. Необходимо е да поработим и върху държанието ни. Момчетата нямаха извоювано единоборство против Атлетико Мадрид и го знаят. Ако не печелиш единоборства, мъчно побеждваш в срещите. Трябва да сме смирени и да не привличаме ненужно внимание. Безсмислено е да си приказваме за прехвърляния сега. Заменихме тръгналите си играчи. Трябва да мислим единствено за протичащото се на терена, тъй като на следващия ден имаме значим тест. Не бива да сме разсеяни. Имаме опция в идващите ни четири мача.

Трудно ще бъде да спечелим купата, имаме мощни съперници. Милан и Интер подписаха с отлични играчи, както и Рома. В шампионата има 4-5 кандидати за Скудетото, тъй че би трябвало да работим тихомълком и да укрепваме тима във всеки вероятен аспект. Точно това и вършим. Клубът се оправи добре със замяната на напусналите футболисти. Сега обаче би трябвало да се фокусираме върху терена, тъй като на следващия ден ни чака значим дуел. Филип Костич е страховит при центриранията и има отличен надзор върху топката. Утре мога да пусна него, Уестън Маккени или Хуан Куадрадо. Двама от тях ще играят. Душан Влахович ще извлече изгода от идването на Костич.

Артур има проблем с глезена и заради тази причина не беше с нас в Съединени американски щати. Също по този начин има трансферни клюки към него и по тази причина не е разполагаем. Разполагаме с четирима бекове - Данило, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо и Матия Де Шилио. Благодарен съм на Лука Пелегрини за свършеното през предишния сезон, когато изигра 21 мача и се оправи добре. Той получи своя късмет и си потегли. Младите играчи? Някои ще останат, а други ще изоставен, с цел да потърсят повече игрово време. Едно нещо е несъмнено - разполагаме с много положителни младежи. Те работят добре и съм удовлетворен от тях. Трябва да изберем верния път за тях ”, разяснява Алегри на конференцията преди утрешния мач против Сасуоло.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР