Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е най-скъпоплатеният треньор в Серия

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е най-скъпоплатеният треньор в Серия
Коментари Харесай

Алегри е най-скъпоплатен в Италия

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е най-скъпоплатеният треньор в Серия „ А “. Това разкри „ Гадзета дело спорт “, който в утрешния си брой ще разгласява заплатите на футболистите и треньорите в италианския футболен хайлайф.

Според изданието, известно като „ Футболната библия “, 50-годишният експерт получава по 7 милиона евро на сезон от „ Старата госпожа “. Второ място измежду треньорите в Серия „ А “ по заплата заема Лучано Спалети (Интер) - 4 милиона. Следва Винченцо Монтела, който взима от Милан по 3 милиона на сезон. Четвърти е Маурицио Сари (Наполи) с 1,4 млн.

„ Гадзета дело спорт “ прецизира, че разноските за заплати в Серия „ А “ през този сезон са скочили на 955 милиона евро, до момента в който преди година са били 927 милиона. Ювентус е преди всичко в класацията със 164 милиона. Следват Милан (117 млн.), Рома (91 млн.), Интер (82 млн.), Наполи (81 млн.) и Лацио (62 млн.). Най-голям скок в това отношение вършат „ росонерите “, които са усили разноските си за заплати с 37 милиона евро. Това контрастира с политиката на градския противник Интер, който е понижил тези разходи от 120 на 82 милиона.

Авторитетното италианско издание направи съвършен тим на най-високоплатените играчи по постове в Серия „ А “. С най-високи заплати измежду играчите са Леонардо Бонучи (Милан) и Гонсало Игуаин (Ювентус), които получават по 7,5 милиона евро на сезон. Най-голяма заплащане в Интер получава Мауро Икарди – 4,5 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР