Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде брифинг преди утрешния реванш

...
Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде брифинг преди утрешния реванш
Коментари Харесай

Любо Пенев за Ботев, БФС, Купата и съдията цесекар

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев даде брифинг преди утрешния реванш от полуфиналите за Купата на България с Ботев (Пловдив). Легендарният нападател съобщи изрично, че " алените " ще завоюват срещата. " Аз да кажа каквото имам да споделям, тъй като си мълчите. Камерите също могат да питат, да знаете. Също е вид, в случай че седналите не желаят да питат нищо. Николай Бодуров? Към момента е в групата за мача, нямам информация за негово наказване.

В шампионата изоставаме, факт е. Всички мачове за нас са най-важни. Една от задачите ни е и Купата на България. Искаме да играем край и да го спечелим, пътят в този шампионат е по-кратък. В шампионата никога не се предаваме, остават шест мача, това са 18 точки. Всичко е допустимо, всичко е допустимо. По-кратък е пътят за трофей в Купата на България - два мача остават. Нямаме по-важна цел на дневен ред, те са две задачите. До едната цел са два мача, до другата са шест.

Тиаго е в групата, ще забележим кои ще стартират. Имаме две тренировки до мача, ще забележим. На разположения са съвсем всички футболисти. Умората няма да се отрази никога. Тренираме, приготвяме се, възвръщаме се бързо, обикновено е всичко, поради гъстата стратегия се оправяме добре. Убеден съм, че момчетата ще създадат един мощен мач.

Искаме и се готвим да победим, и ще победим. Готвим се да победим. Изоставаме с един гол, по този начин е, само че момчетата ще играят добър, мощен, отворен футбол, нападателен, с положения, близо до противниковата врата. Не ме тормози преднината на Ботев.

Съдията Петър Костадинов? Не минава моя конференция без тематиката за съдиите. Докато виждам нередности, няма да си мълча. Във всички професионални спортове има правила, по този начин е и във футбола. Съдиите не са най-виновните. Най-виновни и най-отговорни са поръчителите. Поръчките идват от едни офиси от Бояна, до Околовръстното шосе. Съдиите не са най-виновните.

Очаквах да ни свири различен човек - този, който свири последните два мача за Купата на България. Най-вероятно е било случайност. В първия мач глоби Бикел, във втория го изгони. Не че не беше прав - можеше да го изгони и по-рано, когато в центъра на терена спря топката с ръце, само че той си знае. Има си време, има си цел, несъмнено му е доста приветлив Бикел, не знам.

Някои хора се радват, че не се съблюдават разпоредбите. Не мога да го позволи, ще си дам мнението. Претендирам, че разбирам, и то доста. Не желая да ми оказват помощ, само че не желая и да ме ощетяват. Това се случва във всеки един мач. Гледаме мачовете, може и да е инцидентно. Анализирам държанието на тимовете. В едни мачове са кротки като агънца, в други ритат като катъри, съдията не взима никакво присъединяване, не пази футболистите, това ми прави усещане и го споделям.

Феновете на Ботев споделят, че съдията бил почитател на ЦСКА. Ще взема отношение, за какво да не взема. Да са спокойни, тъй като и да е от ЦСКА, следваме...

Играем добре и с 11, и с 10, не сме пробвали с 9, само че има задоволително време до края на шампионата. Искам обективно съдийство. Това желая аз, доста ли е?! Ако има фаул за ЦСКА или против ЦСКА, да се свири. Тъч, фаул, дузпа. Гледаме другите шампионати - испанско, британско. Те ще ги разкостят тези съдии при едно такова съдийство, няма да ги позволен до терена. Не съм казвал поръчките против кой са. Визирах офис на Околовръстното шосе. Искам обективност, нищо повече. Спираме дотук. Говорете ми за футбол, другояче си потеглям.

Никой няма да се пренавие, момчетата са добре, умни. Напрежение няма да се получи никога. Да не се вземе трофей е един от разновидностите, не го укривам, не го замлъквам. Готови сме да реализираме задачите. Но може и да не се завоюва трофей, по този начин е. Загуба обаче не ми минава през акъла - нрав на победител. Ако другият тим е по-добър, ще го поздравим и по този начин.

Стойчо Младенов го познавам, почитаме се, само че ме интересува за мача и не ми се разясняват думите му. Бяхме другари с Краси Безински, играхме доста време дружно, и в олимпийския тим даже. Бяхме съотборници и другари, което е най-важното. Съжалявам, наскърбен съм. Жалко ", съобщи Ел Голеадор пред медиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР