Наставникът на Рома Пауло Фонсека поиска от своя тим да

...
Наставникът на Рома Пауло Фонсека поиска от своя тим да
Коментари Харесай

Треньорът на Рома: Модерният футбол убива най-великите играчи

Наставникът на Рома Пауло Фонсека изиска от своя отбор да „ поеме инициативата” против Сампдория в дебютния мач на Клаудио Раниери отпред на генуезци. Португалският експерт, който кара своя първи сезон в Серия А, не пропусна да приказва и по тематиката за множеството травми в своя лагер, като хвърли отговорността за тях върху претрупаната от мачове стратегия.

„ Очевидно чакам това да бъде един сложен мач, защото Рома е спечелил е единствено две от последните си 10 гостувания против Самп”, разяснява Фонсека. „ Те таман смениха треньор и доведоха Клаудио Раниери, тъй че ще бъдат настроени за борба. Освен това ги има и предизвестията за неприятно време, а всички тези условия основават една тежка конюнктура.”

„ Раниери е страховит треньор, има доста опит, по този начин ще се опита да внесе отбранителна непоклатимост в един тим, който изпитва компликации. От нас зависи да намерим сполучлив път против това, само че моите момчета са привикнали да поемат самодейността.”

„ Не се безпокоя от актуалната липса на голове, тъй като постоянно сътворяваме положения. Срещу Каляри имахме 10-12 благоприятни условия. В тренировките се концентрирахме върху завършващия удар, работихме крепко с играчите.”

Рома към момента не е наясно дали ще може да разчита на звезда като Един Джеко, който получи фрактура на лицето, за която няма подобаваща защитна маска. „ Джеко тренира с тима към този момент два дни. Състоянието му не е идеално, само че ще проведем една последна подготовка, с цел да решим може ли да го употребяваме през уикенда. Диего Пероти и Алесандро Флоренци са разполагаем, упражняваха непрестанно в хода на седмицата. Хавиер Пасторе или Давиде Сантон също са способни да играят в полузащитата, като тествахме и тези варианти.”

„ Контузиите съставляват проблем и на клубно, и на интернационално равнище, защото всяка седмица виждаме какъв брой доста контузии се получават, до момента в който играчите са с националните си тимове. Модерният футбол убива и най-великите играчи, тъй като не е в човешките благоприятни условия да играеш по толкоз доста мачове. Тези, които се изявяват на най-високото равнище, го потвърждават”, добави Фонсека, който ще изгледа утрешния мач от трибуните поради наказване след гневните си прояви против съдиите в дуела с Каляри (1:1).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР