Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отправи сериозна критика към

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отправи сериозна критика към ...

Ирония от Карлето: Нека има световно първенство всяка година


Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отправи сериозна критика към идеята на ФИФА да провежда Световно първенство по футбол на всеки две години, вместо на всеки четири, какъвто е цикълът от самото началото на Мондиалите през 30-те години на миналия век.

свързани статии Лудост: Венгер настоява Световното по футбол да е през 2 години

Желанието на ФИФА да провежда по често Световно първенство среща сериозно съпротива в Европа и Южна Америка, а Анчелоти е поредната уважавана личност от света на футбола, която се противопоставя на идеята. "Световно първенство на всеки две години? Защо направо не го направите всяка година? Футболният календар е много сериозен проблем. Нещо трябва да се промени. Има мачове, които са безсмислени. Ясно е, че в момента ФИФА и УЕФА не се разбират особено, но те трябва да направят нещо по въпроса, защото напрежението върху играчите е твърде голямо", коментира Анчелоти.

свързани статии Световно първенство на 2 години? Това ще убие футбола Големите в Европа: Не искаме Световно първенство през две години

В същото време стана ясно, че ФИФА е разчела данните от своето изследване сред феновете по доста манипулативен начин, за да обяви, че мнозинството от привържениците иска Световното първенство да се провежда по-често. На феновете е бил зададен въпрос колко често искат да има Мондиал, като 11 процента са отговорили всяка година, 30 процента на две години, 14 процента на три години и 45 процента на четири години. От това ФИФА вади изводът, че 55 процента искат Световно първенство по-често, но пренебрегват факта, че най-много подкрепа сред феновете има опцията цикълът да не се променя.

На 30 септември ФИФА ще проведе среща с всичките си членове, на която да обсъди идеята за по-често провеждане на Световно първенство.

Източник: gol.bg