Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали играта на своя тим

Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали играта на своя тим ...

Пиоли: Два негативни мача не могат да заличат натрупаното ни самочувствие

Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали играта на своя тим при победата с 2:0 в дербито срещу Рома.

“Казах на отбора, че два негативни мача не могат да заличат натрупаното самочувствие от последната година. Надявахме се да се справим по-добре през изминалите две седмици, но това, че не го направихме, само ни даде допълнителна мотивация. Първото ни полувреме беше изключително, можехме да вкараме повече голове. Това беше мач с високи темпо и интензитет, именно такива ни харесват да играем. Той беше срещу много силен състав на Рома, така че допуснатият гол е приемлив. Момчетата заслужават похвала. Силната игра на Фикайо Томори? Очаквах това представяне от него, защото той игра в дерби едва няколко дни след привличането си, така че Томори е на това ниво от самото начало. Аз обаче все още вярвам, че колективът води до силните изяви на индивида. Всички заедно спечелихме този много важен двубой. Рома разполагат с играчи с големи скорост и качества в атака, така че знаехме, че поемаме риск. Ние обаче също така спечелихме доста топки в противниковото поле, така че бяхме по-опасни в атака. Става въпрос за това да преценим предимствата и недостатъците на даден подход, а в този случай ние бяхме облагодетелствани. Все още сме млад състав и нямаме интелекта на по-опитен състав. Има известна наивност, но в същото време сме със 17 точки повече в сравнение със същия период от миналия сезон, класирахме се за 1/8-финалите на Лига Европа и сме изиграли повече мачове от всеки друг. Не забравям, че сме най-младият състав в Серия “А”. Наясно сме, че не бяхме себе си срещу Специя и Интер.
Pioli: "I told the team that two negative games cannot take away convictions. Tomori? He immediately started playing with this personality"
— SempreMilan (@SempreMilanCom) Контузиите на Златан Ибрахимович, Хакан Чалханоглу и Анте Ребич? Всички те са мускулни травми, но за момента изглеждат по-скоро вследствие на умора, а не на разтежения. Ще видим утрешните прегледи. Намираме се в решаващ момент от сезона и се надяваме проблемите им да не са сериозни, тъй като се нуждаем от това всички да са на разположение”, коментира Пиоли след мача. Серия А 24 кръг, неделя 28 февруари Рома 1:2краен резулат Милан

Източник: sportal.bg