Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали играта на своя тим

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали играта на своя тим
Коментари Харесай

Пиоли: Два негативни мача не могат да заличат натрупаното ни самочувствие

Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали играта на своя отбор при успеха с 2:0 в дербито против Рома.

“Казах на тима, че два отрицателни мача не могат да заличат насъбраното самочувствие от последната година. Надявахме се да се оправим по-добре през миналите две седмици, само че това, че не го направихме, единствено ни даде спомагателна мотивация. Първото ни полувреме беше извънредно, можехме да вкараме повече голове. Това беше мач с високи движение и интензитет, точно такива ни харесват да играем. Той беше против доста мощен състав на Рома, тъй че позволеният гол е допустим. Момчетата заслужават хвалба. Силната игра на Фикайо Томори? Очаквах това показване от него, тъй като той игра в дерби едвам няколко дни след привличането си, тъй че Томори е на това равнище през цялото време. Аз обаче към момента имам вяра, че колективът води до мощните изяви на индивида. Всички дружно спечелихме този доста значим дуел. Рома разполагат с играчи с огромни скорост и качества в офанзива, тъй че знаехме, че поемаме риск. Ние обаче също по този начин спечелихме много топки в противниковото поле, тъй че бяхме по-опасни в офанзива. Става въпрос за това да преценим преимуществата и минусите на даден метод, а в този случай ние бяхме облагодетелствани. Все още сме млад състав и нямаме интелекта на по-опитен състав. Има известна доверчивост, само че в това време сме със 17 точки повече в съпоставяне със същия интервал от предишния сезон, класирахме се за 1/8-финалите на Лига Европа и сме изиграли повече мачове от всеки различен. Не не помня, че сме най-младият състав в Серия “А”. Наясно сме, че не бяхме себе си против Специя и Интер.
Pioli: " I told the team that two negative games cannot take away convictions. Tomori? He immediately started playing with this personality "
— SempreMilan (@SempreMilanCom) Контузиите на Златан Ибрахимович, Хакан Чалханоглу и Анте Ребич? Всички те са мускулни контузии, само че за момента наподобяват по-скоро в резултат на отмалялост, а не на разтежения. Ще забележим утрешните прегледи. Намираме се в решителен миг от сезона и се надяваме проблемите им да не са съществени, защото се нуждаем от това всички да са на разположение”, разяснява Пиоли след мача. Серия А 24 кръг, неделя 28 февруари  Рома 1:2краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР