Наставникът на Лестър Сити Брендър Роджърс нямаше как да бъде

Наставникът на Лестър Сити Брендър Роджърс нямаше как да бъде ...

Брендън Роджърс: Изключително горд съм, това е много специален успех за мен


Наставникът на Лестър Сити Брендър Роджърс нямаше как да бъде по-доволен след победата с 1:0 над Челси, която осигури първа титла от ФА Къп в историята на клуба.

„Чувството е невероятно. Преди да пристигна в Лестър, не знаех, че никога не са печелили Купата на Англия. Загубили са четири финала преди, така че да мога да дам това на собствениците и феновете е толкова специално. Толкова съм горд за ръководството, играчите, треньорите, привържениците, това е невероятен ден за града“, заяви Роджърс след мача.

„Голът на Тилеманс бе класически за финал на ФА Къп от преди години, но също така и спасяването на Каспер Шмайхел. Това са специалните моменти, от които имаш нужда в подобни мачове. Като цяло бяхме по-добрият отбор, много агресивни, пресирахме добре, бяхме опасни, когато владеехме топката. Челси е изключителен отбор, затова е на финал в Шампионската лига, но ние заслужихме победата“, продължи северноирландецът.

„Този успех е много специален за мен. Бил съм на шест финала преди и спечелихме всичките. Означава много за мен, толкова съм горд, но съм по-щастлив за всички останали. Успехът е на отбора и на клуба, който ни постави в тази позиция да се борим с така наречените по-големи клубове, които се очаква да спечелят“, допълни още щастливият Роджърс.

1 - Brendan Rodgers is the first manager to win both the English and Scottish FA Cup since Sir Alex Ferguson (four Scottish FA Cup titles with Aberdeen and five English FA Cup titles with Man Utd). Collection.
— OptaJoe (@OptaJoe)

Източник: gong.bg